Dingen die fout gaan op bruiloft

Fotograaf: Logan Cole

Dit kan er fout gaan op jullie trouwdag + zo los je het op!

Sommige bruidjes veranderen in ware bridezillas wanneer de bruiloft nadert. Ze willen per  se dat alles perfect gaat en precies zo loopt als ze van tevoren bedacht hadden. Helaas zijn sommige dingen niet te sturen en kunnen er altijd wel wat dingen fout gaan op jullie trouwdag. Gelukkig is er ook (bijna) overal een oplossing voor!

Loopt iets helemaal anders dan verwacht op jullie bruiloft? Dan is het een kwestie van even rustig in- en uitademen en nadenken over een goede oplossing. Wij hebben vast wat oplossingen bedacht voor wat veel voorkomende situaties:

Het is noodweer op jullie trouwdag

Het weer heb je helaas nooit in de hand en het kan dus zijn dat het keihard stormt, regent of sneeuwt op jullie bruiloft. Zorg altijd voor een back-up plan wanneer jullie buiten willen trouwen. Huur bijvoorbeeld een bruiloft tent voor als het regent. Zorg er ook voor dat jullie laarzen en paraplu´s meenemen als er kans op regen is. Trouwen jullie in de winter? Kijk dan of het mogelijk is om de hele bruiloft op één locatie te houden. Bij winterse omstandigheden kan het reizen tussen twee locaties namelijk voor problemen zorgen.

Jullie lopen enorm achter op de planning

Van tevoren heb je waarschijnlijk een uitgebreid draaiboek gemaakt voor jullie bruiloft. Soms is het lastig om in te kunnen schatten hoe lang bepaalde onderdelen zullen duren en het kan daarom zo zijn dat jullie uitlopen op de planning. Misschien duurt het maken van de trouwfoto´s langer dan gedacht of is het eten niet op tijd klaar. Zorg er daarom altijd voor dat er genoeg speling is in de planning. Lopen jullie toch erg uit? Dan zul je keuzes moeten gaan maken. Denk er aan dat de gasten iets te doen moeten hebben als jullie bijvoorbeeld lang bezig zijn met het maken van de foto´s. Wanneer ze voldoende eten en drinken hebben en ergens rustig kunnen zitten, is het veel minder erg als ze even moeten wachten.

Bruidspaar lachend

Fotocredits: Instagram

Een of meerdere gasten worden dronken

Met een beetje alcohol wordt jullie trouwfeest waarschijnlijk alleen maar gezelliger, alleen zodra gasten dronken worden, kan de sfeer wel eens helemaal omslaan. Om dit te voorkomen, kun je het personeel achter de bar tijdig waarschuwen wanneer iemand genoeg heeft gehad. Zorg er ook voor dat water gemakkelijk verkrijgbaar is en er voldoende alcoholvrije alternatieven zijn.

Je bent ziek

De weken voor de bruiloft zijn vaak erg stressvol en daarom is het helemaal niet zo gek als je je niet zo lekker voelt op jullie trouwdag. Om dit te voorkomen is het belangrijk om voldoende rust te nemen en gezond te eten. Gaat het toch fout op jullie trouwdag? Zorg er dan voor dat je pijnstillers of andere medicijnen bij je hebt. Pas de planning van jullie bruiloft aan om te voorkomen dat het erger wordt. Zo zou je tussendoor bijvoorbeeld een uurtje kunnen rusten om weer voldoende energie te krijgen.

Problemen met de kleding

Op jullie bruiloft willen jullie er natuurlijk perfect uitzien. Helaas blijft een witte trouwjurk niet altijd wit en kan het zo maar zijn dat de naad van het jurkje van je getuige het begeeft vlak voor jullie elkaar het jawoord gaan geven. De meeste vlekken in je trouwjurk zijn gelukkig gemakkelijk op te lossen of te maskeren. Zorg er ook voor dat er een noodkoffertje aanwezig is met veiligheidsspelden, transparante nagellak, naald en draad en andere simpele (tijdelijk) oplossingen voor een kleding crisis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *