Ananas vaas

Fotocredits: Bespoke Bride

DIY ananas vaas als centerpiece

Ananassen zijn niet alleen super lekker, maar ook nog eens heel geschikt voor een DIY. Je maakt er namelijk zelf een gezellige vaas van als centerpiece op jullie bruiloft. De ananas in combinatie met kleurrijke bloemen zorgt namelijk voor een vrolijk geheel.

Ananassen zie je opeens overal verschijnen. Niet alleen om op te eten, maar ook als decoratie in woningen en als patroon op kussentjes, t-shirts en sokken. Niet zo gek, want je wordt meteen vrolijk als je dit zomerse fruit ziet. Daarom is het extra leuk om ananassen te gebruiken op jullie bruiloft. Zeker wanneer je er zelf een vaas van maakt. Wij vonden een leuke DIY bij Bespoke Bride.

Wat heb je nodig?

 • Ananas
 • Bloemen
 • Plastic flesje
 • Scherp mes
 • Lepel
 • Schaar
Ananas vaas

Fotocredits: Bespoke Bride

Hoe maak je de ananas vaas?

 1. Snij de bovenkant van de ananas er af met een scherp mes (let op je vingers!)
 2. Maak met je mes een gat in het vruchtvlees, maar laat voldoende ruimte over aan de zijkant om de ananas stevig genoeg te houden.
 3. Lepel het vruchtvlees er uit (en vergeet het niet lekker op te eten).
 4. Knip de bovenkant van een plastic flesje er af en plaats de onderkant in de ananas. Vul het flesje met water.
 5. Knip verschillende bloemen op de juiste lengte en plaats ze in je zelfgemaakte vaas.

Zijn je vaasjes klaar? Dan kun je ze leuk gebruiken als centerpieces. Plaats er bijvoorbeeld een aantal op de tafels tijdens het diner. Je kunt ze natuurlijk ook gebruiken als decoratie tijdens de receptie of zelfs bij de ceremonie. Helaas blijven de ananassen niet eindeloos goed, je zult deze vazen dus de dag voor de bruiloft nog moeten maken.

Leuke tip: Hebben jullie een bepaalde themakleur? Je kunt de ananassen ook verven. In het goud zijn ze bijvoorbeeld prachtig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *