Het is leuk als de tafel tijdens het diner stijlvol is aangekleed. Daar horen natuurlijk ook een paar mooie centerpieces bij. Je kunt enorme (dure) bloemstukken bestellen bij de bloemist, maar het is ook mogelijk om ze zelf te maken. Met een beetje creativiteit bespaar je heel wat geld en heb je bovendien prachtige centerpieces in jullie eigen stijl.

Centerpieces

Centerpieces zijn vooral in Amerika erg populair. Daar geldt het principe hoe groter, hoe beter. Het is echter lang niet altijd leuk om enorme bloemstukken op tafel te hebben staan. Je wilt tenslotte de gasten aan de overkant ook nog gewoon kunnen zien. Gelukkig kunnen kleine centerpieces ook erg leuk zijn en bovendien zijn ze gemakkelijk om te maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende voorbeelden?

Gouden vaasjes als centerpieces

Fotograaf: Sara & Rocky Photography via Wedding Chicks

Flessen spuiten

Heb je nog wat lege wijn- of bierflessen staan? Wanneer je ze in een mooi kleurtje verf spuit, zien ze er opeens heel anders uit. Zorg er voor dat de flessen goed schoon en vetvrij zijn, dan kun je er zo overheen spuiten. Even laten drogen en dan zijn ze alweer klaar om als vaasje gebruikt te worden!

Hoge vazen

Het is ook mooi om bloemen in hoge, smalle vazen neer te zetten. Onderin doe je een beetje water en wat steentjes of (gekleurd) zand. Hier zet je vervolgens een aantal bloemen in.

Bloemstukje in glas

Deze bloemstukjes in glas zijn wat minder goedkoop dan veel andere centerpieces die je zelf kunt maken, maar ze zien er wel prachtig uit. Je hebt hier een glazen kom voor nodig of een modern glazen voorwerp zoals je hier boven op de foto ziet. Onderin maak je een laagje van zand en daar bovenop plaats je een bloemstukje. Dit bloemstukje kun je maken door verschillende bloemen in steekschuim te steken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *