Lichtjesslinger als decoratie op een bruiloft

Fotocredits: Pocketful of Dreams

DIY decoratie: Lichtslinger van touw

Het kost wat tijd en het is een flinke kliederboel om deze lichtslinger van touwbollen te maken, maar wat staat het leuk als decoratie! Je kunt de bollen in alle kleuren maken die je zelf wilt en bovendien kun je ze na je bruiloft ook prima gebruiken voor een ander feestje. De lichtjes geven sfeer bij elke gelegenheid.

Wat heb je nodig?

  • Stevig touw
  • Behangerslijm
  • Ballonnen
  • Vaseline
  • Lang stuk hout / stok
  • Spuitbus verf
  • Visdraad
  • Lichtslinger

Ballonnen ophangen

Blaas de ballonnen op en hang ze met een stukje touw aan een balk zodat je voldoende ruimte hebt om te werken. Zorg dat de ballonnen zo zijn opgeblazen dat ze een ronde vorm krijgen in plaats van een druppel. Smeer ze in met een flinke laag vaseline om te voorkomen dat de lijm aan de ballonnen vastplakt.

Pocketful of Dreams 2

Lijm

Maak de behangerslijm aan met water, op de verpakking vind je de juiste hoeveelheden. Vervolgens doop je het touw in de behangerslijm zodat het lekker kleverig is. Nu kun je het touw om de ballonnen draaien. Bepaal zelf of je veel of weinig touw per ballon wilt gebruiken. Let er wel op dat het geheel stevig genoeg is en dat je voldoende lijm gebruikt.
Pocketful of Dreams 3

Ballonnen verwijderen

Laat de ballen een nachtje drogen en kijk de volgende ochtend of alles goed gedroogd is. Het kan zijn dat je nog langer moet wachten. De ballonnen zullen vanzelf krimpen, maar je kunt ze ook gewoon meteen lek prikken en ze uit de bollen verwijderen.

Pocketful of Dreams 4

Verven

Gebruik een verfspray om de bollen in de juiste kleuren te spuiten. Hiervoor kan je één of meerdere kleuren gebruiken. Wanneer je de bollen opnieuw wilt gebruiken voor een ander feestje dan kun je ze gemakkelijk weer over spuiten.

Lichtslinger als decoratie

Bevestig de lichtjes met een stukje visdraad aan de bollen en klaar is je slinger! Een prachtige en originele manier van decoratie voor je bruiloft.

Pocketful of Dreams 5

Fotocredits: Pocketful of Dreams

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *