De festival bruiloft wordt steeds populairder, veel bruidsparen houden wel van de vrije en ongedwongen sfeer. Er is een aantal bedrijven gespecialiseerd in het organiseren van festival bruiloften, maar natuurlijk zouden jullie dit ook zelf kunnen regelen. Een DIY festival bruiloft kost wat tijd om te plannen, maar is ook hartstikke leuk! 

Een festival bruiloft is ontzettend leuk, maar je moet wel de tijd hebben om het goed te kunnen organiseren. Je hebt namelijk niet de beschikking over een trouwlocatie waarbij aan alles is gedacht. In plaats daarvan wordt de plek waar jullie elkaar het jawoord geven helemaal door jullie zelf ingericht. Geweldig natuurlijk, maar het vraagt wel om een goede planning. Wij hebben de verschillende onderdelen vast voor je op een rijtje gezet, zodat je weet waar je allemaal aan moet denken.

Lees ook: Festival bruiloft organiseren met deze 20 handige tips

DIY Festival bruiloft

Een festival bruiloft is een bruiloft met een ongedwongen sfeer. Geen statig gebouw met chique zalen, maar een heerlijke buitenbruiloft waarbij het vooral gaat om het samenzijn met familie en vrienden. Natuurlijk hoort goede muziek en lekker, maar makkelijk eten ook bij een festival. Helemaal leuk is het als je er een DIY festival bruiloft van maakt. Hierbij regelen jullie alles zelf. Daar komt veel creativiteit en een goed organisatievermogen bij kijken!

Locatie van jullie festival

De eerste vraag is waar jullie mini festival gaat plaatsvinden. Hebben jullie een ruime tuin met een groot grasveld? Dan kunnen jullie er een bruiloft in eigen tuin van maken. Anders kunnen jullie in de omgeving op zoek gaan naar een geschikte plek. Zorg ervoor dat vooraf duidelijk wordt wat er allemaal mogelijk is. Tot hoe laat mag de muziek te horen zijn? Hoe zit het met de stroomvoorziening? En is het terrein gemakkelijk begaanbaar voor leveranciers? En is het mogelijk om toiletten voor de gasten te plaatsen of zijn die al aanwezig?

Huren van meubels

Er zullen allerlei soorten meubilair gehuurd moeten worden, van stoeltjes bij de ceremonie tot tafels voor het diner. Kijk eerst eens of er bedrijven in de buurt zijn die over het juiste meubilair beschikken. Vaak is dit goedkoper dan wanneer je bij een officieel verhuurbedrijf huurt.

Festival decoratie

Bij een DIY festival bruiloft hoort natuurlijk kleurrijke decoratie. Denk bijvoorbeeld aan slingers, pompons of linten in de bomen. Wanneer het ´s avonds donker wordt, kan jullie trouwlocatie helemaal sprookjesachtig worden door gebruik te maken van allerlei lichtjes. Hang bijvoorbeeld zelfgemaakte lichtjesslingers in de bomen en zet candle bags langs de paden. Lichtgevende boomstammen om op te zitten geven helemaal een gaaf effect.

Bruiloft tent huren

Op een warme, zomerse avond is het niet nodig om overdekking te hebben, maar je weet natuurlijk nooit wat het weer in Nederland gaat doen. Daarom is het verstandig om een bruiloft tent te huren voor het geval het gaat regenen. Hier lees je alles over het verlagen van de kosten van zo´n bruiloft tent en wat de ervaringen van andere bruidsparen zijn.

Foodtruck met hapjes

Buiten eten is erg gezellig en het mag ook wat minder chic dan bij een echt huwelijksdiner. Een barbecue is een leuk idee, maar foodtrucks passen natuurlijk helemaal goed bij het festival thema. Jullie kunnen eventueel personeel inhuren om het eten en de drankjes rond te laten brengen. Studenten zijn hier ook voor geschikt.

Photobooth

Naast de muziek is het altijd leuk wanneer gasten ook andere dingen kunnen doen. Een photobooth is gegarandeerd een succes. Zeker wanneer jullie een leuke photobooth regelen in een oud busje.

Live muziek

Op een festival hoort natuurlijk goede muziek. Het leukste is natuurlijk wanneer jullie meerdere bandjes in kunnen huren die op een klein podium kunnen staan. Wordt dit te duur? Start dan met een band die je later vervangt door een DJ.

Kampeerterrein voor de gasten

Net als bij een echt festival kan het leuk zijn om een kampeerterrein toe te voegen voor de gasten die graag willen blijven slapen. Zo hoeven ze ´s avonds laat niet meer naar huis en kunnen jullie er een gezellig trouwweekend van maken.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *