Ben jij een creatieve bruid? Dan is het leuk om zelf de decoratie voor jullie bruiloft te maken. Deze leuke kaarsjes in een glazen potje met hartje zijn niet lastig om te maken en ze zijn bovendien super romantisch!

Het is altijd leuk om wat decoratie te hebben staan op de tafels tijdens het huwelijksdiner. Trouwen jullie buiten? Of moeten de gasten een stukje lopen naar de locatie van het feest? Dan zou je deze glazen potjes met kaarsjes ook ´s avonds langs het pad kunnen zetten. Dit ziet er sprookjesachtig uit!

Wat heb je nodig voor de kaarsjes?

  • Grote en kleine glazen potjes
  • Schilderstape
  • Schaar
  • Schoolbordverf
  • Krijt
  • Touw
  • Waxinelichtjes
DIY hartjes kaarsjes

Fotograaf: Katherine Henry via Heart Love Always

Stap 1: Potje schoonmaken en beplakken

Het is leuk wanneer je potjes in verschillende formaten hebt. Voor de kleine potjes kun je bijvoorbeeld gebruik maken van babyhapjes. Zorg ervoor dat de glazen potjes goed schoon zijn, er mag geen vet meer op zitten. Verwijder ook alle restjes van etiketten voordat je verder gaat. Uit de schilderstape knip je vervolgens een hartjesvorm die je op het glazen potje plakt. Het is belangrijk dat alle randjes goed tegen het glas zitten zodat de verf er niet onder kan komen.

Stap 2: Schoolbordverf

De potjes ga je bedekken met een laagje schoolbordverf. Spray deze verf over het glas heen in een goed geventileerde ruimte. Je zou dit ook buiten kunnen doen. Laat de verf goed drogen.

Stap 3: Touw en krijt

Met een krijtje kun je een streepjeslijn rondom de hartjes trekken zodat ze extra opvallen. Het touw knoop je vast aan de bovenkant bij de opening van het potje. Nu heb je alleen nog een brandend kaarsje nodig en dan kun je jouw zelfgemaakte glazen potjes gebruiken als sfeervolle decoratie op jullie bruiloft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *