DIY taarttopper ideeën voor een unieke bruidstaart

Een bruidstaart is sowieso al een plaatje, maar met een taarttopper maak je het helemaal af. Je kunt taarttoppers (online) bestellen, maar het is natuurlijk veel leuker om er zelf één te maken. Daarom hebben wij vast wat leuke DIY taarttopper ideeën voor je verzameld!

Een taarttopper vormt, zoals de naam al zegt, de top van de bruidstaart. Traditioneel bestaat een taarttopper uit twee poppetjes van het bruidspaar die bovenop de bruidstaart staan, maar tegenwoordig komen er ook steeds meer originele taarttoppers voorbij. Het is daarom extra leuk om zelf creatief aan de slag te gaan met een DIY taarttopper. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende ideeën:

#1 Best Day Ever

Op de site One Fab Day is de DIY terug te vinden voor deze taarttopper vol glitters. De letters van Best Day Ever print je gemakkelijk via de gratis printable op de site. Vervolgens versier je de letters met glitters en lijm je ze op twee stokjes. Simpel, maar hartstikke leuk!

DIY taarttopper

Fotocredits: One Fab Day

#2 Pompons

Pompons worden veel gebruikt als decoratie op bruiloften. Wanneer je de mini variant gebruikt, kun je ze ook als taarttopper gebruiken. Steek ze op een aantal houten prikkers in de bruidstaart en je creëert een leuk effect.

#3 Vlaggetjes

Nog meer houten stokjes voor in de bruidstaart, maar dit keer met schattige vlaggetjes er tussen. Deze vlaggetjes kun je maken van stukjes stof, maar ook met tape krijg je een leuk effect. Met een stift schrijf je er letters op. Je zou ook jullie namen of trouwdatum op de vlaggetjes kunnen schrijven.

#4 Polaroids als taarttopper

Wil je jullie bruidstaart extra bijzonder maken? Gebruik dan polaroidfoto´s van jullie zelf als taarttopper. Je kunt deze foto´s van tevoren maken, maar het kan ook leuk zijn om ze op de trouwdag zelf pas te nemen. Zo staan jullie in trouwoutfit op de bruidstaart.

DIY taarttopper

Fotograaf: Trouw Trendy

Bruidstaart ontwerpen met DIY taarttopper

Lijkt het je leuk om je eigen bruidstaart te maken, maar ben je niet zo´n keukenprinses? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor het ontwerpen van een eigen bruidstaart die je je verder kunt decoreren hoe je zelf wilt. Met je eigen taarttopper en wat bloemen of vers fruit als decoratie wordt het zeker een prachtig geheel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *