Trouwbedankjes op een tafel

DIY trouwbedankjes: chocola op z’n Amerikaans

Zeg nou zelf, wie houdt er niet van chocola? Chocola is ontzettend lekker, romantisch en zeer geschikt als trouwbedankje. Met deze vintage chocolade bedankjes zullen jullie gasten de bruiloft met een glimlach op hun gezicht verlaten.

Toen wij deze Amerikaanse DIY zagen voor chocolade trouwbedankjes, werden we op slag verliefd. Niets zo romantisch als een heerlijke beker warme chocolademelk. Hoe leuk is het om dat aan je gasten mee te geven na een fantastische dag? S’mores zijn niet zo bekend in Nederland, maar wel heel leuk en lekker. Deze koekjes met marshmallows en chocola werden vroeger bij het kampvuur gegeten. Je kunt de ingrediënten bij elkaar in een zakje doen, zo kunnen je gasten deze s’mores zelf maken.

Wat heb je nodig?

  • Chocola
  • Cacao voor chocolademelk
  • Marshmallows
  • Crackers of biscuitjes
  • Transparante zakjes
  • Papieren zakjes
  • Rietjes
  • Bekertjes
  • Etiketten geprint op papier (je kunt de etiketten zelf maken, maar als je de etiketten wilt die op de foto staan kun je ze printen vanuit dit bestand van GreenWeddingShoes.com)

S´mores

Om de s’mores te maken, doe je de koekjes, marshmallows en chocola samen in het transparante zakje. Het  etiket vouw je dubbel en hiermee kun je dan het zakje dicht nieten. Zo simpel is het!

´s mores als trouwbedankjes

Chocolademelk

Vervolgens maak je de zakjes voor de chocolademelk. De cacao kun je in het papieren zakje doen en – wanneer je in de Amerikaanse stijl wilt blijven – kun je ook een paar marshmallows toevoegen. Vervolgens niet je het zakje dicht met het etiket. Plak een ander etiket op de beker en stop het zakje er samen met het rietje in. Eventueel kun je de beker verder vullen met marshmallows.

Trouwbedankjes aanbieden

Maak een sfeervolle tafel waar je de chocoladecadeautjes op kunt zetten. Misschien kun je hier ook een bordje bij zetten waarop je uitlegt wat s’mores zijn, tenslotte is dit niet zo bekend in Nederland. De decoratie, maar ook de etiketten van de bedankjes kun je helemaal aanpassen aan het thema van jullie bruiloft. Zo laten jullie een onvergetelijke indruk achter op de gasten!

Warme chocolademelk als trouwbedankjes

Het idee en de foto’s zijn afkomstig van de site GreenWeddingShoes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *