Een doorschijnende trouwjurk: Sexy of een beetje te gewaagd?

Bruid met doorschijnende trouwjurk naast bruidegom

Fotograaf: Jane Keam Photography via Grace Loves Lace

Traditioneel moet een trouwjurk het lichaam zo goed mogelijk bedekken, maar tegenwoordig hebben veel trouwjurken een stuk minder stof dan vroeger. Een trouwjurk mag best een beetje sexy zijn. Een (deels) doorschijnende trouwjurk kan dan ook prachtig zijn, of gaat dit jou toch iets te ver? 

Er komen heel wat verschillende soorten trouwjurken voorbij. Wat dacht je van strapless, met korte mouwtjes of dunne bandjes? Sommige bruiden houden wel van een trouwjurk die een tikkeltje sexy is. Ze kiezen bijvoorbeeld voor een trouwjurk met een open rug of een hoge split. Een (deels) doorschijnende trouwjurk behoort ook tot de mogelijkheden. Durf jij het aan?

Hoe formeel is jullie bruiloft?

Als je je afvraagt of zo´n doorschijnende trouwjurk wel kan op jullie bruiloft of dat dit toch niet helemaal gepast is, zul je vooral moeten bedenken hoe formeel jullie bruiloft is. Bij een formele bruiloft met een chic diner zul je beter niet voor een doorschijnende trouwjurk kunnen kiezen, terwijl dit wel prima kan bij een zomerse bohemian bruiloft. Overigens is het het belangrijkste dat jij je prettig voelt in de jurk die je uitkiest. Het is immers jouw bruiloft!


Waar moet je op letten bij het dragen van een doorschijnende trouwjurk?

Wanneer je voor een doorschijnende trouwjurk kiest, zul je wel met een aantal dingen rekening moeten houden. Vaak zit er een huidkleurige onderjurk bij de jurk om niet te veel van je lichaam bloot te geven. Kijk of dit onderjurkje goed op je lichaam aansluit en alles op de juiste manier bedekt. Het uitkiezen van de juiste bruidslingerie is natuurlijk extra belangrijk wanneer je een weinig verhullende trouwjurk aan hebt.

Bruid in doorschijnende trouwjurk

Fotocredits: Tania Maras

Zou jij een (deels) doorschijnende trouwjurk willen dragen op jullie bruiloft?

 

// ]]>

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *