Idee voor een zomerse bruiloft: Drankjes in een Mason Jar

In Amerika worden vintage weckpotten regelmatig als glazen gebruikt op feestjes. De Mason Jar wordt ook in Nederland steeds populairder. Deze hippe glazen potjes zijn erg leuk om te gebruiken op een zomerse bruiloft.

Veel trends uit Amerika komen naar ons kleine landje overwaaien. Zo ook de trend van de Mason Jar. Je ziet deze vintage glazen potjes opeens overal opduiken. Je kunt ze dan ook voor heel wat dingen gebruiken, bijvoorbeeld als glas voor een verfrissend drankje. Mason Jars zijn dan ook erg geschikt voor een hippe, zomerse bruiloft.

Mason Jar met naamkaartje

Organiseren jullie het trouwfeest zelf, bijvoorbeeld in eigen tuin? Dan is het natuurlijk niet handig om kratten vol glazen aan te moeten slepen. In plaats hiervan kun je alle gasten een eigen Mason Jar geven met een naamkaartje er aan. Zo heeft iedereen zijn eigen glas dat steeds gevuld kan worden. Tussendoor kunnen de glazen natuurlijk wel omgespoeld worden, maar dit is veel minder werk dan wanneer er voor ieder drankje een nieuw glas gepakt wordt. Bovendien kunnen de gasten gemakkelijk hun eigen drankje herkennen. Eventueel kunnen jullie de glazen na afloop met de gasten mee geven als bedankje. Zo nemen ze een leuke herinnering aan jullie bruiloft mee naar huis.

Glas vullen met zomerse drankjes

Wanneer de gasten hun eigen Mason Jar hebben, kunnen ze hem ook gemakkelijk zelf vullen. Hiervoor zet je grote glazen limonade dispensers neer met verschillende zomerse drankjes er in. Zo kun je ze vullen met water en verse vruchten, maar ook een homemade lemonade is erg lekker. Op deze manier kunnen de gasten zelf wat drinken pakken wanneer ze dorst krijgen. Niet alleen hartstikke hip, maar ook nog eens handig!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *