Tips om de drankjes koel te houden tijdens jullie bruiloft

Trouwen jullie op een warme, zomerse dag? Dan kunnen de gasten vast wel een verfrissend drankje gebruiken! Een ijskoud biertje of colaatje gaat er immers extra goed in als het buiten erg warm is. Alleen hoe kun je de drankjes voor al jullie gasten koel houden?

Organiseren jullie een bruiloft in de tuin? Op het strand? Of een andere plek in de natuur? Dan zul je daar waarschijnlijk niet de beschikking hebben over koelkasten om jullie drankjes koel te houden. Gelukkig zijn er ook andere manieren om dit voor elkaar te krijgen. Wij hebben vast wat tips voor je verzameld:

Grote bak met ijs

Hebben jullie toevallig nog een oude kano of badkuip liggen? Wanneer je die met ijsblokjes vult, is het de perfecte koeling voor jullie drankjes. Een kruiwagen of grote bak is hier ook erg geschikt voor. Vul hem met ijs en leg er daarna de blikjes of flesjes van verschillende lekkere drankjes in. Zo kunnen de gasten zelf hun drankjes pakken wanneer ze dorst krijgen! Nog een handige tip: Als je wilt dat de drankjes extra snel koud worden, kun je wat zout aan het ijs toevoegen.

IJsklontjes met stukjes fruit of bloemen

Natuurlijk kun je de ijsklontjes ook gewoon in de drankjes zelf doen. Hier kun je normale ijsklontjes voor gebruiken, maar op een bruiloft is het extra leuk om er iets speciaals van te maken. Vul de ijsblokjesvorm daarom met stukjes vers fruit of (eetbare) bloemen voor je het water laat bevriezen. Zo krijg je prachtige ijsklontjes! Geen zin in waterige drankjes? Dan kun je ook stukjes fruit invriezen zonder water.

Drankjes invriezen als koel en verfrissend ijsje

In plaats van je drankjes in ijsklontjes leggen, kun je er ook voor kiezen ze zelf helemaal in ijs te veranderen. Door drankjes in te vriezen, krijg je namelijk heerlijke ijsjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van zelfgemaakte cocktail ijsjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *