Bowtie NewPal

Bruiloft dresscodes voor heren; hoe zit het ook alweer?

Het huwelijksseizoen komt er weer aan. Waarschijnlijk is de eerste uitnodiging al onderweg of op de deurmat gevallen. NewPal helpt je ter voorbereiding met een overzicht van de meest gangbare bruiloft dresscodes voor heren. Want hoe chic is chic en hoe smart is casual?

Tenue de Ville

De letterlijke vertaling is niet meer van deze tijd: stadskleding. Het stamt af uit de tijd dat men zich nog formeel kleedde voor buitenshuis. Heren dragen bij deze dresscode doorgaans een tweedelig (maat)pak. Qua kleur wordt traditioneel voor effen blauw of antraciet grijs gekozen. Bruin was een tijdje ‘not done’, maar tegenwoordig komt dit weer steeds vaker voor. Deze behouden dresscode leent zich bij uitstek voor een subtiele kleurrijke ‘touch’.

Tip:  Een zandkleurige das of strik bij een lichtblauw overhemd.

Black Tie

Van heren wordt verwacht dat zij in smoking, ook wel ‘dinner jacket’ verschijnen. De Black Tie is een bruiloft dresscode met een aantal verplichte kledingstukken die doorgaans worden gehanteerd voor huwelijksfeesten na 18:00 uur. Accessoire verdienen de aandacht: horloges zijn uit deze boze en op het klassiek witte overhemd, wordt een strik gedragen. Het is opvallend dat ‘black’ tegenwoordig niet meer zo nauw genomen wordt. Smoking-jasjes in donkergroen of bordeauxrood bereiken steeds vaker de dansvloer.

Tip: Een witte bowtie is klassiek én subtiel origineel… aldus 007

Bruiloft dresscode heren

Smart Casual

Bij casual is comfort het belangrijkste. Casual is in feite je alledaagse kleding en daarmee niet onderworpen aan al te veel voorschriften. Maar let op: Smart Casual vereist wel de aandacht. Laat zien dat je hebt nagedacht over je outfit… Strak in pak dus niet nodig, maar te sportief zal niet worden gewaardeerd. Dus een net overhemd en jasje is toch wel de ondergrens.

Tip: Be smart en spring eruit met op z’n minst een goed jasje

Summer Chic / Ibiza Sunset / Bohemian Hipster

Deze bruiloft dresscodes voor heren vragen om zomerkleding voorzien van een chic tintje. Een typische outfit wordt vaak geassocieerd met lichte (pastel)kleuren en luchtige stoffen zoals linnen en katoen. Zomerse accessoires, zoals een zonnebril, maken de outfit compleet. Deze dresscode kent veel varianten waaruit meestal de creativiteit van het bruidspaar valt af te lezen… maar laat je niet foppen: bij twijfel kun je altijd beter iets overdressed verschijnen.

Tip: Lichtblauw, beige, zacht roze… het kan allemaal, toch is het zonder strik of das wel zomer, maar weinig chic!

Summer chic bruiloft dresscode man

Jacquet

Gefeliciteerd, je bent zelf de bruidegom of verkozen tot het bruidspersoneel van de heer in kwestie. Deze klassieke stijl is de meest officiële gelegenheidskleding voor overdag. Jacquet, ook wel morning suit genoemd, draag men niet na zonsondergang en het is dan ook ‘not done’ om een jaquet te dragen tijdens een diner. Bij een lange jas, doorgaans grijze broek en een klassiek wit overhemd wordt een vestje en een das gedragen.

Tip: Stem de kleur van je das (en pochet) af met je vrienden.

NewPal is ontstaan uit liefde voor stijl en natuur. In Nepal worden handgemaakte dassen en strikjes vervaardigd onder eerlijke omstandigheden. Bekijk www.newpal.nl voor ons kleurrijke verhaal en het gehele assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *