Een dromenvanger heeft iets mysterieus en geeft een bijzondere sfeer. Zeker bij een bruiloft met een bohemian thema kun je deze decoratie goed gebruiken. Je kunt dromenvangers dan ook op meerdere manieren terug laten komen op jullie bruiloft.

Traditioneel wordt een dromenvanger gebruikt om boven het bed te hangen en nare dromen te verjagen. Tegenwoordig worden ze ook veel als decoratie gebruikt, omdat dromenvangers zo ontzettend mooi zijn. Je hebt ze dan ook in allerlei soorten en maten! Leuk om gebruik van te maken op jullie (bohemian) bruiloft!

Als decoratie

Dromenvangers zijn ideaal om te gebruiken als decoratie. Je creëert hiermee meteen een bohemian sfeer en je kunt de dromenvangers op allerlei plekken ophangen. Zowel buiten als binnen zien ze er prachtig uit. Wissel grote met kleinere exemplaren af voor een speels effect.

Grote witte dromenvanger

Fotocredits: Etsy

Als backdrop

Vindt jullie trouwceremonie buiten plaats? Of trouwen jullie wel binnen, maar in een saaie ruimte? Dan kan een backdrop een groot verschil maken. Je kunt zo´n backdrop bijvoorbeeld maken door dromenvangers in verschillende maten op verschillende hoogtes op te hangen. Samen vormen ze dan een sprookjesachtige muur die als achtergrond dient voor jullie ceremonie.

Als gastenbedankje

Nu jullie droom is uitgekomen en jullie elkaar eindelijk het jawoord hebben gegeven, wens je je gasten natuurlijk ook de mooiste dromen toe. Het is daarom een leuk idee om dromenvangers weg te geven als gastenbedankje!

Dromenvangers gemaakt van bloemen

Traditioneel wordt een dromenvanger gemaakt van verschillende kleuren touw, maar in plaats hiervan kun je ook planten en bloemen gebruiken met stukken stof of lint. Dit geeft een extra bijzonder effect en bovendien kun je de bloemen in de dromenvangers op deze manier heel gemakkelijk afstemmen met je bruidsboeket en andere bloemen die tijdens jullie bruiloft gebruikt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *