Waarschijnlijk is het vinden van één trouwjurk al een hele onderneming voor jou. Op zoek gaan naar een fijne bruidsmodewinkel, het passen van verschillende jurken en dan ook nog eens de juiste keuze maken; dit is niet voor iedereen even gemakkelijk. Sommige bruiden kiezen er dan ook voor om twee trouwjurken te dragen op hun bruiloft. 

Misschien heb je nog geen idee wat voor trouwjurk je wilt, of twijfel je juist tussen verschillende soorten stijlen. In dat geval zou je voor twee trouwjurken kunnen kiezen.

Twee trouwjurken

Het dragen van twee verschillende trouwjurken is een trend die vooral in Amerika steeds vaker te zien is. Je kunt hier voor kiezen als je het leuk vindt je gasten te verrassen met twee verschillende looks, je geen keuze kunt maken tussen twee trouwjurken of je voor de ceremonie een trouwjurk hebt uitgekozen die niet zo geschikt is voor het feest. In de ochtend trek je de ene trouwjurk aan en vervolgens kun je tijdens de bruiloft, bijvoorbeeld na het diner, je andere trouwjurk aantrekken.

Bruid in trouwjurk

Fotograaf: Jose Villa via Fly Away Bride

Je trouwjurk aanpassen

Vind je twee trouwjurken een beetje teveel van het goede? Dan kun je ook voor een trouwjurk kiezen die je gemakkelijk wat kunt veranderen zodat hij geschikt is voor het feest. Zo zijn er bijvoorbeeld trouwjurken waarbij je de buitenste laag van de rok los kunt maken, zodat je trouwjurk wat minder groot en zwaar is. Hierdoor kun je niet alleen gemakkelijker dansen, maar zie je er ook net weer anders uit.

Worden de kosten niet te hoog?

Een trouwjurk is een flinke investering en veel bruiden krijgen het dan ook al benauwd bij het idee dat ze er twee zouden moeten kopen. Wanneer je echt twee volledige trouwjurken wilt kopen, zul je hier in het begin al rekening mee moeten houden. Je zult in dat geval voor een groot budget moeten zorgen of voor goedkope trouwjurken moeten gaan. Natuurlijk kun je ook één echte trouwjurk kopen en een tweede, simpelere jurk voor tijdens het feest. Een korte trouwjurk is bijvoorbeeld een stuk goedkoper dan een langer exemplaar.

Zou jij twee trouwjurken willen dragen op jullie bruiloft? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *