Als openingsdans kun je natuurlijk kiezen voor de foxtrot, Engelse Wals of chachacha, maar je kunt het ook voor een originele openingsdans kiezen. Ga bijvoorbeeld voor een moderne openingsdans of voor een spectaculaire opening, bijvoorbeeld in de vorm van een flash mob.

Is een klassieke dans niet echt iets voor jou? En willen jullie graag een eigentijdse, originele bruiloft? Met je openingsdans kun je heel veel leuke dingen doen om de gasten te verrassen. De opening van jullie trouwfeest mag best eens een beetje anders dan anders! Alleen hoe doe je dat precies, een originele openingsdans in elkaar zetten?

Begin met danslessen

Als jullie echt de show willen stelen, is het aan te raden om danslessen te nemen. Sommige dansinstructeurs kunnen zelfs met jullie samen een hele eigen choreografie ontwikkelen. Een beetje talent en flink wat uurtjes trainen heb je er wel voor nodig, maar dan heb je ook een geweldig resultaat!

Flash mob met jullie vrienden

Wanneer je het helemaal groots uit wilt pakken, kun je ook een aantal vrienden of familieleden bij de openingsdans betrekken. Jullie kunnen samen een flash mob instuderen, waarbij een steeds groter deel van de gasten mee gaat dansen. Dit ziet er waanzinnig uit en levert vast een hoop enthousiaste reacties op!

Klassieke openingsdans combineren met modern

Er zijn ook bruidsparen die beginnen met een klassieke openingsdans en dan plotseling overgaan op een moderne manier van dansen. Hierbij combineren ze twee of meer verschillende nummers. De openingsdans begint rustig, bijvoorbeeld met een klassieke dans of romantisch schuifelen. Na een tijdje verandert de muziek in een ander nummer en gaat het bruidspaar helemaal los. Breakdancen in je trouwjurk kan best!

Past een originele openingsdans wel bij jullie?

Willen jullie wat bijzonders maken van jullie bruiloft, maar voel je je eigenlijk niet zo prettig bij een uitgebreide dans als start van het trouwfeest? Dat geeft natuurlijk niets! Het ene bruidspaar houdt het heel simpel, terwijl het anders bruidspaar het ene na de andere ingewikkelde danspasje doet. Wat jullie ook voor openingsdans kiezen, het is vooral belangrijk dat jullie je er allebei prettig bij voelen. Niemand zal het erg vinden als de dans niet helemaal perfect gaat. Maak je dus ook niet te druk van te voren en ga gewoon door zodra je een foutje maakt. Het is vooral belangrijk dat jullie van het moment genieten!

Willen jullie liever helemaal niet dansen? Dan zijn er ook heel wat leuke openingsdans alternatieven te bedenken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *