Heb je al besloten wat er ´s avonds gegeten wordt op jullie bruiloft? Een chic diner is natuurlijk leuk, maar je kunt het ook wat simpeler (en goedkoper) houden. Een pastabuffet is minstens zo gezellig en ook ontzettend lekker!

Blijven er veel gasten eten? Of hebben jullie niet zo veel budget voor het etentje? Er is niets mis met een simpele maaltijd. Een pastabuffet laten cateren is vaak goedkoper dan wanneer je een uitgebreid diner besteld voor een grote groep mensen. Ben je een echte keukenprinses en beschik je over flink wat organisatietalent? Dan kun je ook zelf een buffet maken voor jullie gasten.

Pastabuffet met een bordje

Variatie binnen een pastabuffet

Het fijne aan een pastabuffet is dat er heel wat variatie mogelijk is. Je kunt verschillende soorten pasta´s bereiden en schalen neerzetten met groenten, vlees en lekkere sausjes. Doordat gasten zelf op kunnen scheppen wat ze lekker vinden, zit er voor iedereen wel wat tussen. Zo kun je ook gemakkelijk rekening houden met mensen die bepaalde dieetwensen hebben of vegetarisch eten. Vergeet ook vooral geen lekkere toppings neer te zetten zoals verse basilicum en geraspte kaas.

Italiaans buffet

Ben je bang dat niet iedereen gek is op pasta? Dan kun je er ook een Italiaans buffet van maken met allerlei lekkere warme of koude Italiaanse hapjes. Maak bijvoorbeeld een salade Caprese en serveer stokbroodjes met lekkere smeerseltjes als aanvulling op je pastabuffet.

Eigenlijk past een pastabuffet bij elke bruiloft. Het kan een simpele oplossing zijn als jullie met een grote groep eten. Wanneer je wat meer geld te besteden hebt, kun je het pastabuffet laten cateren door een goede Italiaan. Gaan jullie voor een echte budget bruiloft? Dan kun je alle ingrediënten zelf bij de supermarkt kopen en van te voren (laten) bereiden. Schakel hierbij vooral de hulp in van familie en vrienden, dan is het zo gebeurd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *