Tatoeage op vingers in plaats van een trouwring

Fotocredits: One Wed

Een tatoeage als trouwring: Dit is er allemaal mogelijk

Een trouwring is natuurlijk een mooi symbool, maar niet iedereen zit te wachten op zo’n sieraad voor de rest van hun leven. In plaats van een trouwring kan een tatoeage een leuk idee zijn. Dan weet je in ieder geval zeker dat je hem nooit zult verliezen en jullie hem niet stiekem af kunnen doen!

Traditioneel worden er tijdens de ceremonie trouwringen uitgewisseld, maar er zijn tegenwoordig steeds meer bruidsparen die voor een alternatief kiezen. Staan jullie wel open voor het nemen van een tatoeage? Dan kan dit een mooie manier zijn om jullie liefde voor elkaar te laten vereeuwigen. Er zijn heel wat verschillende soorten tatoeages die jullie hiervoor kunnen kiezen:

Dezelfde tatoeage

De eerste optie is het nemen van een zelfde tatoeage. Je kiest een afbeelding of stukje tekst dat passend is bij jullie relatie of dat veel voor jullie betekent. Vervolgens laten jullie ‘m allebei tatoeëren. Romantisch toch? Dit kan op dezelfde plek, maar jullie kunnen ook allebei een ander lichaamsdeel kiezen om hem op te laten plaatsen.

Trouwringen tatoeëren

Fotocredits: Inked Weddings

Bijpassende tatoeages

Dan kun je er ook voor kiezen om niet dezelfde tatoeage te nemen, maar twee bijpassende tatoeages. Kies bijvoorbeeld een mooie zin die voor de helft op jouw lichaam getatoeëerd wordt en verder loopt op het lichaam van je man. Je hoeft natuurlijk niet per se voor een tekst te kiezen, er zijn ook andere mogelijkheden. Wat dacht je van een afbeelding die in elkaar overloopt? Zo kun je bijvoorbeeld twee puzzelstukjes nemen die in elkaar passen.

Trouwringen tatoeëren

Fotocredits: Inked Weddings

Trouwring tatoeage

Er zijn heel wat redenen om geen trouwring te willen dragen, bijvoorbeeld omdat je hem niet lekker vindt zitten of hem altijd af moet doen voor je werk. Wil je geen echte gouden of zilveren ringen, maar vind je het symbool wel mooi? Kies dan voor een getatoeëerde versie! Op deze manier lijkt het net alsof jullie trouwringen dragen.

Trouwringen tatoeëren

Fotocredits: Inked Weddings

Jullie namen op elkaars lichaam

En dan kun je natuurlijk ook nog elkaars naam laten tatoeëren. Zo ben je voor altijd bij elkaar, al is het alleen maar met je naam op zijn lichaam. Je kunt de naam van je grote liefde ergens op je lichaam laten tatoeëren, maar wanneer je het echt als vervanging van de trouwring doet, kun je de tatoeage ook rondom je ringvinger laten zetten.

Namen tatoeage

Fotocredits: Inked Weddings

Andere alternatieven voor traditionele trouwringen

Willen jullie geen trouwringen uitwisselen tijdens de ceremonie, maar is een tatoeage ook niet echt wat je zoekt? Dan zijn er nog heel wat andere leuke ideeën te bedenken. Je vindt een aantal leuke voorbeelden in het blog Trouwen zonder ring? 5x Alternatief voor de trouwring

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *