Normaal gesproken is de bruid de enige die in het wit gekleed mag zijn op een bruiloft. Een witte jurk dragen als gast is dan ook een echte no go. Op een witte bruiloft is dit echter anders. Hierbij zijn alle onderdelen van de trouwjurk tot het trouwpak en de decoratie in het wit. 

Veel bruidsparen denken bij een themakleur voor hun bruiloft niet meteen aan wit. Toch kan een witte bruiloft heel mooi zijn!

Witte bruiloft

Een compleet witte bruiloft betekent niet alleen een witte trouwjurk, maar ook een witte outfit voor de bruidegom. Even wennen misschien, maar dit kan ontzettend gaaf zijn!

Betekenis van de kleur wit

Officieel is wit eigenlijk geen kleur, maar aan de andere kant bestaat wit licht juist uit alle kleuren samen. Trouwjurken zijn natuurlijk niet voor niets wit. Deze kleur staat namelijk voor maagdelijkheid, reinheid en waarheid. Verder heeft wit ook de betekenis van puurheid, licht en liefde. Heel geschikt dus voor jullie bruiloft!

50 Tinten wit

Je denkt misschien dat het makkelijk is om wit als themakleur te gebruiken, maar dat is niet altijd het geval. De ene kleur wit is de andere namelijk niet en je zult dus altijd wat verschillen zien. Let er daarom op dat jullie zo veel mogelijk dezelfde tinten wit gebruiken. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar past en het straks het gewenste effect geeft.

Vergeet de gasten niet

Als je echt voor het effect van een compleet witte bruiloft wilt gaan, zul je ook de gasten moeten vragen in het wit te komen. Denk er goed over na of jullie zo´n kledingvoorschrift willen. Aan de ene kant maakt dit jullie bruiloft extra bijzonder, aan de andere kant kan het voor gasten lastig zijn om zich aan de voorschriften te houden.

Nog meer inspiratie nodig? Bekijk dan ook onze andere blogs

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *