Gaaf idee: Een compleet witte bruiloft

De bruid is normaal gesproken de enige die wit mag dragen op een bruiloft. Als gast een witte jurk aantrekken is dan ook echt not done. Op een bruiloft met wit als themakleur ligt dit echter anders. Hierbij is het namelijk de bedoeling dat alle onderdelen van de bruiloft, van de trouwjurk tot de bruidstaart en de decoratie, volledig wit zijn. Wij laten je zien hoe mooi een witte bruiloft kan zijn!

Veel bruidsparen denken bij een themakleur voor hun bruiloft niet meteen aan wit. Dit is immers de kleur van de bruid en niet van de rest van de bruiloft. Toch kan een compleet witte bruiloft heel mooi zijn. Het is een fris en zomers thema met een bijzondere betekenis!

Wit als themakleur

Een compleet witte bruiloft betekent niet alleen een witte trouwjurk, maar ook een witte outfit voor de bruidegom. Even wennen misschien, maar dit kan ontzettend gaaf zijn! Zeker wanneer jullie in het buitenland trouwen of elkaar op een zomerse dag in Nederland het jawoord geven, kan het heerlijk zijn om in luchtige witte kleding rond te lopen. Naast jullie kleding is natuurlijk ook de rest van de bruiloft in het wit. Denk bijvoorbeeld aan witte bloemen, een witte bruidstaart en witte decoratie.

Betekenis van de kleur wit

Officieel is wit eigenlijk geen kleur, maar aan de andere kant bestaat wit licht juist uit alle kleuren samen. Trouwjurken zijn natuurlijk niet voor niets wit, deze kleur staat namelijk voor maagdelijkheid, reinheid en waarheid. Verder heeft wit ook de betekenis van puurheid, licht en liefde. Heel geschikt dus voor jullie bruiloft!

50 Tinten wit

Je denkt misschien dat het makkelijk is om wit als themakleur te gebruiken, maar dat is niet altijd het geval. De ene kleur wit is de andere namelijk niet en je zult dus altijd wat verschillen zien. Let er daarom op dat jullie zo veel mogelijk dezelfde tinten wit gebruiken. Zo weet je zeker dat alles goed bij elkaar past en het straks het gewenste effect geeft.

Vergeet de gasten niet

Als je echt voor het overweldigende effect van een compleet witte bruiloft wilt gaan, zul je ook de gasten moeten vragen in het wit te komen. Denk er goed over na of jullie zo´n kledingvoorschrift willen. Aan de ene kant maakt dit jullie bruiloft extra bijzonder, aan de andere kant kan het voor gasten lastig zijn om zich aan de voorschriften te houden. Jullie kunnen zelf waarschijnlijk het beste inschatten of de gasten dit leuk zullen vinden of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *