Natuurlijk wordt jullie bruiloft een geweldige dag en zullen ook de gasten het ontzettend naar hun zin hebben. Toch is het lastig om als bruidspaar goed in de gaten te houden of alle gasten zich vermaken. Er zijn wat momenten waarop het risico dat mensen zich vervelen wat groter is. Door hier vooraf bewust mee bezig te zijn, kun je saaie momenten op jullie bruiloft voorkomen!

Een bruiloft is een prachtige dag die niet alleen voor jullie als bruidspaar erg bijzonder is. Als het goed is, zullen de gasten het namelijk ook erg naar hun zin hebben. Toch zijn er altijd wat momenten waarop verveling op de loer ligt. Door hier vooraf bewust over na te denken, zorg je ervoor dat ook de gasten een onvergetelijk dag zullen hebben!

#1. Tijdens het maken van de trouwfoto´s

Dat jullie er even tussenuit knijpen om samen foto´s te laten maken, is natuurlijk niets geks. Alleen hebben jullie ook bedacht wat de gasten in de tussentijd doen? Zorg er in ieder geval voor dat ze ergens rustig kunnen zitten en wat te eten en drinken krijgen. Zo lang ze gezellig met elkaar kunnen kletsen en er comfortabel bij zitten, zullen ze zich minder snel vervelen.

#2. Op het bruidspaar wachten bij de ceremonie

Als het goed is zitten de gasten al een tijdje klaar bij de ceremonie als jullie binnen komen lopen. Soms kan het echter lang duren voor het bruidspaar gearriveerd is. Om de gasten bezig te houden, is het daarom leuk om vast een programmaboekje klaar te leggen op hun stoelen. Zeker wanneer je hier een persoonlijk en origineel boekje van maakt, zullen de gasten dit kunnen waarderen. Huren jullie iemand in om live muziek te verzorgen tijdens de ceremonie? Ook dit is leuk voor de gasten wanneer ze wachten tot jullie er zijn.

#3. In de felicitatierij staan

Nadat het jawoord gegeven is, wil je natuurlijk meteen het bruidspaar feliciteren met hun huwelijk. Wanneer er veel gasten op de bruiloft zijn, kan dat alleen best een tijdje duren. De felicitatierij is niet alleen erg saai voor de gasten, ook voor het bruidspaar (en hun ouders) is het niet ideaal. Gelukkig is er overal een oplossing voor. Je leest het in het blog: 3 Manieren om de felicitatierij te voorkomen

#4. Tijdens de receptie

Ook de receptie is een moment waarop veel gasten zich gaan vervelen. Zorg er daarom voor dat er genoeg te eten en drinken is en regel eventueel wat entertainment. Live muziek zorgt voor extra sfeer en je zou een photobooth neer kunnen zetten waarmee de gasten zelf foto´s kunnen maken. Het inhuren van een live schilder is ook een gaaf idee. Deze schilder maakt dan ter plekke een schilderij van jullie bruiloft. Voor de gasten is het erg leuk om de schilder bezig te zien en voor jullie is het een mooi aandenken dat jullie na de bruiloft thuis op kunnen hangen!

#5. Een zittend diner

Gaan jullie voor een uitgebreid diner waarbij de gasten urenlang naast dezelfde mensen zitten? Dit kan heel leuk en gezellig zijn, maar wanneer de gasten elkaar niet goed genoeg kennen, zullen ze zich snel gaan vervelen. Om dit te voorkomen is het belangrijk om goed na te denken over de tafelschikking. Daarnaast kunnen jullie er eventueel voor zorgen dat er tijdens het diner van zitplek gewisseld wordt of dat er een vorm van entertainment is. Zo kan live muziek bijvoorbeeld een leuke aanvulling zijn.

Gasten tijdens huwelijksdiner

Fotograaf: Mon et Mine

#6. Eindeloze stukjes en speeches

Voor jullie als bruidspaar is het misschien leuk wanneer een aantal gasten zich uitslooft door een prachtige speech te geven of een liedje voor jullie te zingen, maar niet alle gasten zullen dit kunnen waarderen. Zeker wanneer het om suffe ABC´tjes gaat of eindeloze speeches met grapjes waar niemand wat van begrijpt, zal de aandacht snel verslappen. Denk er daarom vooraf goed over na of jullie überhaupt stukjes op jullie bruiloft willen. De ceremoniemeester kan er eventueel voor zorgen dat het aantal beperkt blijft en er genoeg afwisseling is in het programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *