Trouwringen hebben een speciale betekenis. Ze staan symbool voor de verbintenis die jullie met elkaar aangaan op de bruiloft. Het is daarom mooi om allebei een ring aan elkaars vinger te schuiven tijdens de ceremonie. Maar wat als jullie geen trouwringen willen dragen? Wat zijn dan de alternatieven? 

Ondanks dat de meeste bruidsparen wel kiezen voor het kopen van een set mooie trouwringen, betekent dit niet dat het verplicht is op een bruiloft. Er kunnen redenen genoeg zijn om geen trouwring te willen dragen. Bijvoorbeeld omdat je het niet prettig vindt zitten, je hem niet kan dragen in verband met het werk wat je doet of omdat je ringen niet mooi vindt. In dat geval kun je misschien voor één van de alternatieven kiezen.

Trouwringen aan een ketting

Vinden jullie trouwringen wel mooi, maar kunnen jullie ze niet dragen? Dan is het een idee om tijdens de ceremonie toch gewoon een ring bij elkaar om te doen. Na de bruiloft kunnen jullie de trouwringen vervolgens aan een ketting dragen.

Een ander sieraad

In plaats van trouwringen kun je ook voor een ander sieraad kiezen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mooie armbandje of een ketting? Het infinity symbool is hier bijvoorbeeld passend bij en het is ook leuk om jullie initialen te gebruiken of een tekst te laten graveren die bij jullie past.

Armbandje in plaats van trouwringen

Fotocredits: Etsy

Uitwisselen van horloges

Een ander leuk idee is het uitwisselen van horloges. Een horloge is niet alleen handig, maar ook nog eens mooi. Je kunt hem extra persoonlijk maken door hem te laten graveren.

Bruiloft horloge uitwisselen

Fotograaf: Yolande de Vries

Bruiloft tatoeages

Een bruiloft tatoeage heeft een bijzondere betekenis en draag je, net als bij een trouwring de bedoeling is, de rest van je leven bij je. Het laten tatoeëren van de naam van je partner is een mogelijkheid, maar je kunt ook voor een bijzonder teken of symbool gaan. Je kunt allebei voor dezelfde tatoeage kiezen of twee tatoeages (laten) ontwerpen die bij elkaar horen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze X en O?

Gaan jullie trouwringen kopen of kiezen jullie voor een alternatief? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *