Geld besparen op je bruiloft

Trouwen is duur en daarom is het fijn als en tenminste een paar dingen zijn waar je dan toch op kunt besparen. Vraag je van te voren af wat voor jullie echt heel belangrijk is en op welke kosten niet bespaard mogen worden. Voor de rest kun je deze tips gebruiken!

Bruidstaart

Natuurlijk, bij feest hoort taart en je bruiloft is zeker één groot feest. Toch kan je flink besparen op de taart die zo een paar honderd euro kost. Vraag of de gasten een taart mee willen nemen die ze zelf of samen gebakken hebben. Je kunt er een leuk wedstrijdje van maken door alle taarten te beoordelen en de mooiste taart samen met de bruidegom aan te snijden. Doordat je veel verschillende taarten hebt, is er voor iedereen wel wat lekkers!

Kies uit het seizoen

Een belangrijke tip voor veel bruiden is: houd je aan het seizoen! Bloemen, eten en decoratie is nou eenmaal veel duurder als je het niet in het juiste seizoen koopt. Dus ga geen aardbeien serveren in de winter en kies bloemen die in dat seizoen groeien en hierdoor veel goedkoper zijn. Als je een kerstbruiloft houdt, bedenk je dan dat kerstversiering juist voor de kerst ontzettend duur is. Eigenlijk kan je dit beter in januari al inslaan.

Christian Oth via City Wedding Tours

Fotograaf: Christian Oth Studio via City Wedding Tours

Winterbruiloft

Trouw niet in de zomer, maar tussen november en april. Dit is stukken goedkoper! Mensen denken namelijk altijd dat je alleen maar in de zomer kunt trouwen omdat je dan zo’n heerlijk buitenfeest kunt houden en prachtige foto’s krijgt. Dream on! In Nederland is het weer niet te voorspellen en ook in de zomer is het weer niet altijd goed. Daarentegen kun je in april wel heerlijk weer hebben als je geluk hebt. Met een winterbruiloft is ook niets mis. Bovendien weet je dan zeker dat het niet warm gaat worden en kun je je kleding en de locatie hier op aanpassen. Wat ook fijn is; gasten drinken in de winter veel minder dan op een warme zomerdag. Scheelt weer een hoop kosten!

Desserttafel

Een duur gecaterd dessert is helemaal niet nodig. Maak je eigen cupcaketafel! Bak van te voren cupcakes voor alle gasten en maak een tafel voor decoratie en toppings. Zo kunnen de gasten zelf hun cupcake versieren. Hetzelfde kun je doen met ijs. Koop een paar bakken vanilleijs en je gasten doen de rest!

Bedankjes

Bedankjes voor de gasten kunnen flink duur worden als je veel gasten hebt. Vind je het toch belangrijk om dit te doen? Doneer dan in plaats van een bedankje geld aan een goed doel. Vraag aan dit goede doel of ze een bedankje kunnen sturen in de vorm van een foldertje en geef dit aan je gasten met een bedankje er bij. Jij blij (als je het bedrag niet te hoog maakt natuurlijk), je gasten blij en een goed doel gesteund!

Huwelijksreis

Heb je eigenlijk te weinig geld voor een honeymoon? Zorg dat je de reis boekt en laat de rest aan je gasten over. Je kunt ze namelijk vragen om in plaats van een huwelijkscadeau een onderdeel van je huwelijksreis te betalen. Voor je gasten is het ook wel leuk dat ze niet zo maar geld geven, maar ook echt weten waar het aan besteed wordt. Wat dacht je bijvoorbeeld van een cocktail aan het strand, een dagje snorkelen, een heerlijk diner of een ontspannen massage?

Make-up en haar

Wil je je haar, make-up en nagels professioneel laten doen voor de bruiloft? Probeer iemand te vinden die het allemaal doet. Op deze manier kun je een combinatieprijs afspreken die goedkoper is dan wanneer je alles los doet. Helemaal leuk als je via hetzelfde bedrijf ook een trouwauto of fotograaf kunt huren!

Huren

Denk ook eens aan huren. Niet alleen een bruidsjurk is te huur, maar ook decoratie, accessoires en sierraden. Je hebt misschien minder keus dan wanneer je het koopt en het is ook al eens eerder gebruikt, maar het scheelt je wel een hoop geld.

Vermijd het woord bruiloft

Vermijd het woord bruiloft wanneer je op zoek gaat naar leuke ideeën. Een bruidsboeket is wel drie of vier keer zo duur als een gewoon boeket. Als je voor een gewoon feestje je haar of make-up laat doen door een professional ben je een paar tientjes kwijt in plaats van een paar honderd euro.

Gastenlijst

Laat de gastenlijst niet te lang worden. Iedere gast kost geld en niet zo’n beetje ook. Drankjes, hapjes, extra decoratie, een grotere locatie en bedankjes, per extra gast komen deze kosten er bij. En wat heeft het nou voor meerwaarde als mensen een date meenemen die ze zelf nauwelijks kennen, laat staan dat jij ze kent. Ook is het niet nodig om al je collega’s uit te nodigen, die zie je tenslotte al genoeg!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *