3x Genoeg geld bij elkaar krijgen voor jullie bruiloft

Wist je dat de gemiddelde bruiloft zo´n 15.000 euro kost? Natuurlijk kun je het budget zo groot of zo klein maken als je zelf wilt, maar de kans is groot dat jullie het bedrag niet in een keer kunnen betalen. Gelukkig zijn er heel wat manieren om genoeg geld bij elkaar te krijgen.

Gaan jullie voor een bruiloft met een minimaal budget? Of willen jullie het juist groots aanpakken omdat het de dag van jullie leven moet worden? Wat jullie wensen ook zijn, je zult altijd geld nodig hebben om een mooie trouwdag te kunnen organiseren. Wij geven je 3 manieren om voor de financiering van jullie bruiloft te kunnen zorgen:

1. Sparen

De meest voor de hand liggende manier om aan genoeg geld te komen, is natuurlijk gewoon door te sparen. De rente staat op dit moment niet heel hoog, maar toch is het handig om geld apart te zetten op een spaarrekening. Zo heb je een duidelijk potje voor jullie bruiloft en voorkom je dat je dit geld per ongeluk aan iets anders uitgeeft. Stel van tevoren een budget op voor jullie bruiloft zodat je een duidelijk spaardoel hebt. Jullie kunnen vervolgens maandelijks een vast bedrag opzij zetten om dit spaardoel te bereiken. Wanneer jullie financiële meevallers hebben, kunnen jullie altijd nog wat extra geld overmaken.

2. Geld lenen

Een tweede mogelijkheid is het lenen van geld. Voor sommige bruidsparen is dit een flinke stap en dat is natuurlijk ook logisch. Het is namelijk best spannend om een lening aan te gaan die uiteindelijk ook afbetaald zal moeten worden. Aan de andere kant is jullie bruiloft een van de meest bijzondere dagen uit jullie leven en wil je niet hoeven bezuinigen op de dingen die jullie grote dag juist zo speciaal maken.

Een lening kan er in ieder geval voor zorgen dat jullie net een beetje extra geld hebben om jullie droomdag vorm te geven. Maar hoe gaat dit dan in zijn werk? Je kunt bijvoorbeeld geld lenen bij Moneyou. Zodra je bepaald hebt wat het bedrag is dat jullie graag zouden willen lenen, kun je in een paar eenvoudige stappen een aanvraag indienen. Zodra jullie het bedrag ontvangen, kunnen jullie dit meteen in de bruiloft steken. Vervolgens lossen jullie maandelijks een deel af. Hebben jullie veel geld cadeau gekregen voor jullie bruiloft? Dan zou je dit geld ook kunnen gebruiken om vast (een deel van) het bedrag en de rente terug te betalen.

Hebben jullie het budget voor de bruiloft bepaald en weet je welk bedrag jullie nodig hebben? Dan is de volgende vraag die je jezelf moet stellen: Wat kan ik lenen? Dit bereken je gemakkelijk met de online calculator waar je via de link terecht komt.

Let Op! Geld lenen kost geld

3. Hulp van anderen

Hebben jullie echt geen mogelijkheid om zelf genoeg geld bij elkaar te krijgen? Traditioneel is het zo dat de ouders van de bruid de bruiloft betalen, maar tegenwoordig wordt dit nauwelijks nog gedaan. Toch zijn er wel ouders die een handje helpen en bijvoorbeeld de trouwjurk of fotograaf cadeau doen aan het bruidspaar. Ook hulp van de gasten is natuurlijk altijd welkom. Zo is het een leuk idee om delen van jullie huwelijksreis cadeau te vragen. Gasten kunnen jullie dan bijvoorbeeld trakteren op een lekkere cocktail of een ontspannen massage tijdens jullie huwelijksreis.

Dit blog is in samenwerking met Moneyou tot stand gekomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.