Steeds meer bruidsparen huren niet alleen een fotograaf in voor hun bruiloft, maar kiezen ook voor een videograaf. Het is natuurlijk geweldig om na afloop naast een prachtig trouwalbum ook bewegende beelden van jullie trouwdag te hebben. Alleen hoe vind je een geschikte videograaf die perfect bij jullie wensen aan kan sluiten? 

Tegenwoordig worden er heel wat amateur filmpjes gemaakt vanaf mobiele apparaten, maar het is natuurlijk extra leuk als jullie een professionele film van jullie bruiloft hebben die jullie jaren later nog terug kunnen kijken. Bewegende beelden zijn een mooie aanvulling op de trouwfoto´s. Bovendien kunnen op deze manier ook speeches en (delen van de) ceremonie opgenomen worden. Net als bij fotografen heb je ook grote verschillen in videografen. Denk daarom goed na over de volgende punten wanneer jullie een keuze gaan maken voor jullie eigen bruiloft.

Stijl van de video

Er zijn heel wat verschillende soorten trouwfilms die je kunt laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een videograaf die een trouwclip maakt waarbij de beelden op een leuk muziekje aan elkaar worden geplakt. In plaats hiervan zou je ook voor een cinematische trouwfilm kunnen kiezen. Hierbij wordt echt geprobeerd een verhaal te vertellen. Vaak staan de beelden in zo´n trouwfilm niet in chronologische volgorde, maar worden verschillende shots ingezet om de sfeer van jullie trouwdag zo krachtig mogelijk over te brengen. Dit geeft natuurlijk een fantastisch eindresultaat, maar er zit ook heel wat tijd in het maken van zo´n trouwfilm. Daarom moet je rekenen op hogere kosten dan wanneer jullie alleen een trouwclip willen.

Samenwerking tussen videograaf en fotograaf

Een goede samenwerking tussen de videograaf en fotograaf is van groot belang. Je wilt tenslotte niet dat ze elkaar steeds in de weg lopen of hier zelfs discussies over krijgen op jullie trouwdag. Zeker wanneer jullie twee fotografen inhuren, is het essentieel dat ze goed met de videograaf op kunnen schieten. Het kan daarom nooit kwaad om eens bij de fotograaf te checken of hij een aanbeveling heeft voor een goede videograaf.

Wat krijg je na afloop van de bruiloft?

Je kunt de tarieven van verschillende videografen met elkaar vergelijken, maar houd er dan wel rekening mee dat ze allemaal iets anders aanbieden. Wat krijg je bijvoorbeeld voor dat geld na afloop van de bruiloft? Krijg je een videoclip? Een trouwfilm? Een uitgebreide film en een korte videoclip met hoogtepunten? En krijgen jullie de ruwe beelden ook?

Extra effecten zoals een drone

Dan kun je ook nog op zoek gaan naar videografen die extra effecten aanbieden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een drone? Met een drone worden unieke beelden van bovenaf gemaakt. Dit kan bijvoorbeeld prachtig zijn wanneer jullie ceremonie buiten plaatsvindt!

Same-day edit

Sommige videografen bieden ook een same-day edit aan. Als opening van het trouwfeest wordt dan vast een compilatie getoond van de beelden die overdag gemaakt zijn. Een leuke verrassing voor de gasten!

Een aantal aanraders

Er zijn natuurlijk heel wat goede trouwvideografen te vinden, maar om de zoektocht wat gemakkelijker te maken, hebben wij vast wat toppers voor je op een rijtje gezet.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *