Steeds meer bruidsparen huren niet alleen een fotograaf in, maar kiezen ook voor een videograaf op hun bruiloft. Het is natuurlijk geweldig om na afloop naast een prachtig trouwalbum ook bewegende beelden van jullie trouwdag te hebben. Alleen hoe vind je een geschikte videograaf die perfect bij jullie wensen aan kan sluiten?

Tegenwoordig worden er heel wat amateur filmpjes gemaakt vanaf mobiele apparaten, maar het is natuurlijk extra leuk als jullie een professionele film van jullie bruiloft hebben die jullie jaren later nog terug kunnen kijken. Bewegende beelden zijn een mooie aanvulling op de trouwfoto´s. Bovendien kunnen op deze manier ook speeches en (delen van de) ceremonie opgenomen worden. Net als bij fotografen heb je ook grote verschillen in de kwaliteit van videografen. Denk daarom goed na over de volgende punten wanneer jullie een keuze gaan maken voor jullie eigen bruiloft. Het zou immers jammer zijn wanneer het eindresultaat minder mooi blijkt dan van tevoren gedacht!

Stijl van de video

Er zijn heel wat verschillende soorten trouwfilms die je kunt laten maken. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een bruiloft videograaf die een trouwclip maakt waarbij de beelden op een mooi muziekje aan elkaar worden geplakt. In plaats hiervan zou je ook voor een cinematische trouwfilm kunnen kiezen. Hierbij wordt echt geprobeerd een verhaal te vertellen. Vaak staan de beelden in zo´n trouwfilm niet in chronologische volgorde, maar worden verschillende shots ingezet om de sfeer van jullie trouwdag zo krachtig mogelijk over te brengen. Dit geeft natuurlijk een fantastisch eindresultaat, maar er zit ook heel wat tijd in het maken van zo´n trouwfilm. Daarom moet je rekenen op hogere kosten dan wanneer jullie alleen een trouwclip willen. Daarnaast is het natuurlijk ook een kwestie van smaak. Ga eens op zoek naar verschillende voorbeelden om te ontdekken welke stijl jullie het mooist vinden.

Samenwerking tussen videograaf en fotograaf

Een goede samenwerking tussen de bruiloft videograaf en fotograaf is van groot belang. Je wilt tenslotte niet dat ze elkaar steeds in de weg lopen of hier zelfs discussies over krijgen op jullie trouwdag. Zeker wanneer jullie twee fotografen inhuren, is het essentieel dat ze goed met de videograaf op kunnen schieten. Hebben jullie al een goede trouwfotograaf gevonden? Het kan nooit kwaad om eens bij hem te checken of hij een aanbeveling heeft voor een videograaf.

Wat krijg je na afloop van de bruiloft?

Je kunt de tarieven van verschillende videografen met elkaar vergelijken, maar houd er dan wel rekening mee dat ze allemaal iets anders aanbieden. Check bijvoorbeeld goed wat je allemaal voor je geld krijgt na afloop van de bruiloft. Krijg je een videoclip? Een trouwfilm? Een uitgebreide film en een korte videoclip met hoogtepunten? En krijgen jullie de ruwe beelden ook? Het tarief is daarnaast natuurlijk afhankelijk van het aantal uur dat de videograaf aan het filmen is.

Extra effecten zoals een drone

Zijn jullie op zoek naar bijzondere extra toevoegingen, zoals bijvoorbeeld beelden die vanuit een drone worden gemaakt? Dit kan een heel bijzonder effect geven, omdat het op deze manier mogelijk is om de trouwlocatie ook van bovenaf te filmen. Een drone of andere extra toevoegingen kosten echter wel geld en zijn niet bij iedere videograaf te boeken. Check dit dus vooral vast voordat jullie je keuze maken.

Verder lezen: Drone huren voor unieke beelden van jullie bruiloft

Same-day edit

Sommige videografen bieden ook een same-day edit aan. Als opening van het trouwfeest wordt dan vast een compilatie getoond van de beelden die overdag gemaakt zijn. Dit is een leuke verrassing voor de gasten. Willen jullie liever geen openingsdans doen? Dan is het tonen van de trouwfilm een mooi alternatief. Ook dit is een extra optie die niet alle videografen aanbieden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *