Goedkope ideeën voor het huwelijksdiner

Pizza als huwelijksdiner

Fotograaf: Cami via Brooke Taylor

Een huwelijksdiner volgt meestal na de trouwceremonie en is bedoeld voor de daggasten. Ondanks dat het vaak om een klein gezelschap gaat, kan een etentje toch flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er ook goedkope ideeën voor het huwelijksdiner. 

Samen met je beste vrienden en familie wat eten nadat jullie elkaar het jawoord hebben gegeven, is natuurlijk leuk om te doen. Niet iedereen heeft alleen geld voor een uitgebreid diner. De volgende ideeën zijn minstens zo gezellig, ook erg lekker, maar wel een stuk goedkoper dan een chic huwelijksdiner.

Barbecue

Trouwen jullie in de zomer? Dan is het leuk om een barbecue te organiseren. Iedereen kan hier eten wat hij lekker vindt en er heerst een gezellige, ongedwongen sfeer. Je kunt zelf mensen regelen om achter de barbecue te staan, maar je zou er ook koks voor kunnen inhuren. Wanneer je voor mooie decoratie op de tafels zorgt en verschillende lekkere salades en sausjes op een stijlvolle manier neerzet, zal het toch voelen als een echte bruiloft.

Amerikaans feestje

Jullie zouden er ook voor kunnen kiezen om er een Amerikaans feestje van te maken. Dat wil zeggen dat iedereen iets meeneemt voor het avondeten. Vraag je gasten om een lekker voorgerecht, (deel van het) hoofdgerecht of een dessert mee te nemen. Zo weet je zeker dat iedereen in ieder geval iets heeft wat hij lekker vindt en hoef je jezelf nergens druk over te maken.

Foodtruck

Nog zo´n leuk idee voor een buiten bruiloft: een foodtruck. Je kunt deze keukens op wielen tegenwoordig overal huren. De foodtruck komt, inclusief koks, naar jullie trouwlocatie rijden en de gasten kunnen hun eten gemakkelijk bestellen. Foodtrucks heb je in allerlei soorten en maten. Van een simpel frietje tot een heerlijk biologisch stukje vlees.

Zelf koken

Wanneer jullie eten met een klein gezelschap, zou je ook zelf kunnen gaan koken. Maak het jezelf alleen niet te lastig en kies voor iets simpels zoals een Italiaans buffet met verschillende soorten pasta en lekkere sauzen. Doe dit alleen wanneer je zeker weet dat het gaat lukken om voor een grotere groep te koken en alles op tijd op te dienen.

Kwaliteit van het huwelijksdiner

Wat voor huwelijksdiner jullie ook kiezen, belangrijk is wel dat de kwaliteit goed is. Het is jullie bruiloft en juist op deze dag moet je toch van het eten kunnen genieten. Het maakt weinig uit of jullie dure carpaccio of simpele frietjes krijgen voorgeschoteld, als de kwaliteit maar goed is.

Willen jullie ook besparen op het huwelijksdiner? 

One comment to “Goedkope ideeën voor het huwelijksdiner”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *