Naast een fotoshoot met z´n tweetjes, is het natuurlijk ook leuk om een aantal foto´s met de gasten te laten maken. Wat dacht je bijvoorbeeld van groepsfoto´s met jullie ouders, broers en zussen, getuigen of beste vrienden? Of zelfs met alle gasten tegelijk? Wij hebben wat handige tips voor je verzameld zodat je de mooiste groepsfoto kunt laten maken!

De gasten vormen een ontzettend belangrijk onderdeel van jullie bruiloft en daarom is het leuk als ze allemaal in ieder geval een keer op de foto staan. Dat kan nog best ingewikkeld zijn, daarom hebben wij een aantal tips voor jullie:

1. Stel vooraf een lijst op

Om zeker te weten dat alle belangrijke mensen op de foto staan, kun je vooraf een lijst opstellen voor de fotograaf. Zo weet hij welke groepsfoto´s in ieder geval genomen moeten worden. Wat dacht je bijvoorbeeld van een foto met de hele familie? Of jullie vriendenkring? En natuurlijk kan een groepsfoto met alle gasten tegelijk ook niet ontbreken!

2. Plan een slim moment in voor de groepsfoto

Vervolgens is het slim om in jullie planning rekening te houden met het maken van deze foto´s. Laat bijvoorbeeld een groepsfoto maken vlak na de ceremonie. Dan heb je alle gasten bij elkaar en hoef je niet te wachten tot iedereen weer is verzameld. Wanneer jullie de groepsfoto toch liever op een ander moment laten maken, zul je goed na moeten denken over de manier waarop je alle gasten bij elkaar krijgt. Het zou vervelend zijn wanneer achteraf blijkt dat toch niet iedereen op de foto staat.

3. Zorg dat het niet te geforceerd wordt

Je kunt een hele lijst maken met mensen waarmee je graag een foto wilt laten maken, maar vaak wordt dit erg geforceerd. Zul je later met veel plezier terugkijken op deze foto´s? Waarschijnlijk niet. Een goede fotograaf weet jullie ook op een spontane manier vast te leggen met de belangrijkste gasten op de bruiloft. Dit is veel meer waard dan een geforceerde groepsfoto. Geef daarom aan de fotograaf door welke gasten belangrijk voor jullie zijn, zodat zij in ieder geval op de foto komen te staan.

4. Vraag de fotograaf op hulp

Vaak heeft de fotograaf nog wel wat goede tips en leuke ideeën voor het maken van de foto´s. Wil je bijvoorbeeld een groepsfoto maken met alle gasten? Vraag dan aan de fotograaf waar jullie dit het beste kunnen doen. Is er bijvoorbeeld een plek waar de fotograaf jullie van bovenaf kan vastleggen? Dit levert vaak leuke plaatjes op! Kun je nog wel wat inspiratie gebruiken? In dit blog vind je wat leuke en originele ideeën voor jullie bruiloft groepsfoto!

One comment to “Tips voor de mooiste groepsfoto op jullie trouwdag”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *