Handlettering bruiloft

Fotograaf: Karen Hill Photography (links), Kathryn McCrary (recht) via Style Me Pretty

Handlettering als sierlijke toevoeging op jullie bruiloft

Handlettering is een echte trend op dit moment, je ziet het overal terugkomen. Deze mooie, sierlijke letters passen natuurlijk ook perfect bij bruiloften. Zo kun je ze bijvoorbeeld gebruiken voor de enveloppen, borden op jullie trouwlocatie of voor de naamkaartjes bij het diner.

Je kunt de adressen op de enveloppen waar jullie trouwkaarten in verstuurd worden natuurlijk gewoon laten drukken, maar een handgeschreven envelop is helemaal bijzonder. Verder kun je handlettering ook op allerlei andere manieren terug laten komen. Bijvoorbeeld op een welkomsbord bij de ingang van jullie bruiloft, bij het menu dat tijdens het diner op tafel staat of voor de naamkaartjes van de gasten.

Handlettering, hoe doe je dat eigenlijk?

Sommige mensen hebben een prachtig handschrift en kunnen de mooiste creaties maken, terwijl anderen daar wat meer moeite mee hebben. Met de juiste hulpmiddelen ziet handlettering er echter al snel mooi uit. Gebruik sowieso een lettermate, een handige tool waarmee je recht kunt schrijven op enveloppen. Op internet kun je op zoek gaan naar filmpjes en voorbeelden van mooie letters. Oefen regelmatig voor je gaat beginnen aan het echte werk.

Handlettering hulpmiddel

Fotocredits: The Grommet

Niet tevreden over je eigen creaties?

Ben je ondanks alle oefening toch niet helemaal tevreden over je eigen handletter kunsten? Dan zijn er op internet ook heel wat lettertypes en printables te vinden op dit gebied. Natuurlijk zou je ook kunnen kijken of je wat hulp kunt krijgen uit je omgeving. Heb je misschien een lieve zus, vriendin of moeder die prachtig kan schrijven?

Inspiratie nodig?

Heb je nog inspiratie nodig voor wat manieren waarop je handlettering op een leuke manier toe kunt passen op jullie bruiloft? Wij hebben wat mooie foto´s voor je verzameld die je kunt gebruiken als voorbeeld.

Handlettering trouwkaarten

Design + fotocredits: Grace Niu via Oh So Beautiful Paper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *