Bloemen kunnen absoluut niet ontbreken op een bruiloft. Je kunt ze voor heel wat verschillende dingen gebruiken. Bijvoorbeeld voor het bruidsboeket en de corsages, maar natuurlijk ook als decoratie. Deze hangende bloemen zijn hier erg leuk voor! 

Bloemen vormen prachtige decoratie voor jullie trouwdag. Je kunt een aantal grote boeketten laten maken en in vazen neerzetten, maar je kunt ze ook op andere manieren gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van hangende bloemen?

Hangende bloemen aan een kratje

Hangende bloemen geven een heel bijzonder effect. Je kunt ze bij de ceremonie aan het plafond hangen, bijvoorbeeld boven de plek waar jullie elkaar het jawoord geven. Maar je zou ze ook kunnen gebruiken om boven de tafels voor het diner te hangen.

Het ophangen van de bloemen kun je op meerdere manieren doen. Op onderstaande foto is een kratje gebruikt dat met touw aan het plafond gehangen is. De bloemen zijn door de gaatjes in de bodem van het kratje geregen. In plaats van een heel kratje kun je ook gebruik maken van meerdere losse planken. Liever geen hout gebruiken? Dan kun je de bloemen aan touw of vissersdraad bevestigen.

Hangende bloemen aan houten kratje

Fotograaf: Vignette Photographic, bloemist: Rutherglen Florist via Nouba

Gebruik je echt of nep?

Als jullie een bloemist inhuren om deze decoratie voor jullie te maken, kun  je natuurlijk echte bloemen gebruiken. De bloemist zal immers goed weten hoe de bloemen het langst mooi blijven en alles zal de ochtend van jullie bruiloft gemaakt worden zodat de bloemen zo vers mogelijk zijn.

Gaan jullie liever zelf creatief aan de slag? Dan kun je overwegen om met nep bloemen te werken. Hierdoor kun je al ver tevoren beginnen met het maken van de decoratie en weet je zeker dat jullie hangende bloemen de hele dag mooi zullen blijven!

Wat vind jij van deze hangende bloemen? 

 

Advertenties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *