Hangende bloemen als decoratie tijdens jullie bruiloft

Bloemen kunnen absoluut niet ontbreken op een bruiloft. Je kunt ze voor heel wat verschillende dingen gebruiken. Wat dacht je bijvoorbeeld van het bruidsboeket en de corsages, maar natuurlijk ook de decoratie! Hangende bloemen zijn een leuk alternatief voor het staande boeket.

Decoratie is heel belangrijk voor de sfeer op een bruiloft. Bloemen worden vaak gebruikt omdat ze een vrolijk effect hebben.Hangende bloemen zie je niet vaak. Jammer eigenlijk, want het kan er zo ontzettend mooi uitzien. Dit is zeker leuk wanneer jullie trouwen in een ruimte met veel balken of een hoog plafond. Hangende bloemstukken zijn bovendien handig omdat ze niet in de weg staan op de tafels. Zo kunnen de gasten elkaar tenminste gewoon zien!

Hangende bloemen aan een kratje

Hangende bloemen geven een heel bijzonder effect. Je kunt ze bij de ceremonie aan het plafond hangen, bijvoorbeeld boven de plek waar jullie elkaar het jawoord geven. Maar je zou ze ook kunnen gebruiken om boven de tafels voor het diner te hangen.

Het ophangen van de bloemen kun je op meerdere manieren doen. Op onderstaande foto is een kratje gebruikt dat met touw aan het plafond gehangen is. De bloemen zijn door de gaatjes in de bodem van het kratje geregen. In plaats van een heel kratje kun je ook gebruik maken van meerdere losse planken.

Hangende bloemen aan houten kratje

Fotograaf: Vignette Photographic, bloemist: Rutherglen Florist via Nouba

Hangende bloemen als backdrop

Liever geen hout gebruiken? Een ander leuk idee is het maken van meerdere hangende (doorzichtige) draden waar je bloemen in vastknoopt. Deze zelfgemaakte backdrop kun je bijvoorbeeld mooi als achtergrond voor de trouwceremonie gebruiken. Het is ook gaaf om wat foto´s te laten maken voor deze bloemenmuur. Helemaal leuk wanneer jullie gebruik maken van een photobooth!

Gebruik je echte of neppe bloemen?

Als jullie een bloemist inhuren om deze decoratie voor jullie te maken, kun  je natuurlijk echte bloemen gebruiken. De bloemist zal immers goed weten hoe de bloemen het langst mooi blijven en alles zal de ochtend van jullie bruiloft gemaakt worden zodat de bloemen zo vers mogelijk zijn.

Gaan jullie liever zelf creatief aan de slag? Dan kun je overwegen om met nep bloemen te werken. Hierdoor kun je al ver tevoren beginnen met het maken van de decoratie en weet je zeker dat jullie hangende bloemen de hele dag mooi zullen blijven!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *