Hartje vilt corsage

Fotograaf: Trouw Trendy

Hartje van vilt als corsage

Corsages heb je in allerlei soorten en maten. Traditioneel worden ze gemaakt van een of meerdere bloemen met wat groen. Er zijn echter ook leuke alternatieven te bedenken. Wat dacht je van deze vilten hartjes als corsage?

Corsages van verse bloemen zijn erg mooi, maar ook lastig om zelf te maken. Bovendien moet je ze de ochtend van de bruiloft geleverd krijgen om er zeker van te zijn dat ze vers zijn. Dan nog is de kans groot dat ze aan het einde van de avond verlept zijn.

Corsage van vilt

In plaats daarvan kun je ook zelf een corsage maken van vilt. Dit zou je al een aantal weken voor de bruiloft kunnen doen. Een gezellig DIY projectje samen met een paar goede vriendinnen!

Hoe ga je te werk?

1. Kleur vilt 

Voor het maken van de hartjes heb je vilt nodig in één of meerdere kleuren. Je kunt zelf kiezen of je één of twee kleuren in het corsage wilt verwerken. Je zou ook meerdere corsages kunnen maken in verschillende kleuren.

2. Vulling 

Als je een plat hartje wilt als corsage, heb je verder alleen een naald en draad nodig. Je zou ook voor een bolle variant kunnen kiezen. In dat geval zul je ook voor vulling moeten zorgen.

3. Naaien 

Voor het maken van de steekjes kun je kiezen voor een opvallend kleurtje draad of draad met precies dezelfde kleur als het vilt. Het verschil in het effect kun je goed zien bij de foto´s die voor dit blog worden gebruikt.

4. Bevestiging 

Vervolgens heb je alleen nog een manier nodig om het corsage te kunnen bevestigen. Dit kan met een simpele veiligheidsspeld, maar deze manier is niet favoriet. Veel gasten vinden het immers vervelend om een gaatje te maken in hun dure kleding. In plaats hiervan kun je sterke magneetjes kopen die je aan de achterkant van het corsage vast lijmt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *