De meeste bruiloften vinden in de zomer plaats en dat is natuurlijk niet voor niets. Stiekem dromen we bijna allemaal wel van een heerlijke buiten bruiloft met aangename temperaturen. Alleen wat doe je dan als er regen voorspeld is op jullie trouwdag?

Nederland staat helaas bekend als een land waar het vaak regent. Midden in juli kan het nog steeds zijn dat jullie trouwdag koud en regenachtig is. Hoe graag je het ook zou willen, dit valt een paar maanden van tevoren echt niet te voorspellen. Wat doe je wanneer jullie dag in het water valt? Een goede voorbereiding kan heel wat ellende voorkomen!

Regen? Zorg voor een plan B!

Omdat je vooraf niet weet wat voor weer het op jullie bruiloft zal zijn, zul je overal rekening mee moeten houden. Een goede voorbereiding kan niet voorkomen dat de regen met bakken uit de lucht komt, maar het maakt de bruiloft wel een stuk aangenamer als dit toch het geval is. Alleen hopen dat het goed weer wordt is dan ook niet genoeg. Jullie zullen een plan B moeten hebben.

Tent huren

Trouwen jullie buiten? Met mooi weer is dit heel fijn, maar wanneer het koud en regenachtig is, zit je hier vast niet op te wachten. Het huren van een bruilofttent is hier een goede oplossing voor. Zo hebben jullie toch het buitengevoel, maar blijven de gasten beschermd tegen regen, wind en kou. Overigens kun je de tenten gewoon reserveren en eventueel een paar dagen voor de bruiloft nog annuleren wanneer de voorspellingen toch heel goed zijn. De meeste verhuurders rekenen een bedrag voor de aanbetaling, maar dit kun je ook zien als een soort verzekering.

Paraplu´s

Zijn de voorspelling voor jullie trouwdag slecht? Zorg er dan voor dat jullie een flinke lading paraplu´s huren voor de gasten. Ze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar. Zo kun je de paraplu´s mooi aan laten sluiten bij het thema!

Regenlaarzen

Je hebt vast een prachtig paar trouwschoenen uitgekozen, maar het is ook handig om in een mooi paar laarzen te investeren. Zo kunnen jullie buiten foto´s maken op de modderige grond zonder dat je trouwschoenen meteen verpest zijn. Bovendien staan laarzen hartstikke leuk onder een trouwjurk!

Trouwfoto´s

Trouwfoto´s maak je meestal buiten, maar soms is het weer zo slecht dat dit niet aan te raden is. Overleg daarom vooraf met jullie trouwfotograaf wat het alternatief is. Vaak is er wel een bijzonder historisch of juist heel modern gebouw in de buurt waar jullie ook mooie foto´s kunnen laten maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *