Het dragen van een sluier

Bruid met sluier

Fotograaf: Zwart Fotografie

Een sluier hoort traditiegetrouw bij een bruiloft. Veel bruiden kiezen ervoor om er een te dragen. Niet zo gek, want het is vaak de finishing touch voor je bruidslook. Alleen wanneer draag je hem nou precies? 

Een sluier is eigenlijk heel traditioneel. De bruid hoort hem voor haar gezicht te dragen op het moment dat ze aan de hand van haar vader naar het altaar wordt gebracht. Tijdens de ceremonie heeft ze de sluier voor haar gezicht en zodra het jawoord is gegeven mag de bruidegom hem omhoog tillen om zijn bruid te kunnen kussen.

Sluier tijdens de trouwceremonie

Nog steeds is de sluier vaak terug te zien tijdens de trouwceremonie. Het staat nou eenmaal prachtig boven een trouwjurk. Vaak wordt hij alleen tijdens de ceremonie gedragen. Het is tenslotte een beetje onhandig om hem ook tijdens het feest steeds achter je aan te moeten slepen. De keuze voor het wel of niet dragen is echter aan jou.

Verschillende soorten en maten

De lengte mag je ook helemaal zelf bepalen, het is maar net wat je mooi vindt. Een lange sluier staat traditioneel en romantisch, terwijl een korte variant juist wat moderner is. Denk er ook goed over na of de lengte die jij in gedachten hebt praktisch haalbaar is. Een gigantisch stuk stof achter je aanslepen terwijl jullie bruiloft in het bos plaatsvindt, is wellicht niet zo´n goed idee. Komen er schattige kinderen op jullie bruiloft? Misschien kunnen zij jou helpen met tillen!

Birdcage veil

Ben je niet zo traditioneel ingesteld, maar vind je een haaraccessoire wel mooi? Dan zou je ook voor een birdcage veil kunnen gaan. Helemaal hip en het staat minstens zo mooi!

Kies jij wel of niet voor een sluier boven je trouwjurk?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *