Bruid, bruidegom en getuigen

Fotocredits: Suegraphy

Het kiezen van jullie getuigen

Getuigen zijn heel belangrijk op een bruiloft, tenslotte is het zonder getuigen niet mogelijk om te trouwen. Maar hoeveel getuigen mag je nou eigenlijk hebben? En hoe vraag je iemand of hij of zij getuige wil zijn?

Bij elk huwelijk zullen minimaal twee getuigen aanwezig moeten zijn. Je kunt er ook voor kiezen meer dan twee te nemen, maar het mogen er maximaal vier zijn. Vroeger werd heel specifiek aangegeven of de getuige van de bruid of bruidegom was, maar tegenwoordig hoeft dat niet perse. Je kunt er dus ook voor kiezen gezamenlijk vier getuigen te nemen.

Het is een hele eer om getuige te mogen zijn op een bruiloft, de meeste mensen zullen dan ook blij verrast zijn als ze de vraag gesteld wordt. Daarom is het leuk om dit op een speciale manier te doen en er iets bijzonders van te maken. Hoe je dit kunt doen?

Getuigen vragen

  • Neem de getuigen mee uit eten en stel de vraag aan tafel. Dan hebben jullie meteen alle tijd om de grote dag met elkaar te bespreken.
  • Hebben jullie een originele trouwlocatie? Neem alle getuigen dan mee naar deze locatie en stel hier de vraag. Jullie kunnen er ook een heel dagje uit van maken!
  • Schrijf op een willekeurige plek in de agenda van je getuige: Nog … nachtjes voor ik getuige mag zijn op de bruiloft van … Ontzettend leuk omdat het waarschijnlijk even zal duren voor je getuige het berichtje leest op een totaal onverwacht moment.
  • Geef een fles wijn of bier cadeau met een zelfgemaakt etiket waarop je de vraag stelt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *