Het samenstellen van een bruidsboeket

Bloemen zijn een mooie toevoeging aan jullie bruiloft. Het bruidsboeket is dan ook bijzonder en je kunt hier alle kanten mee op. Want wat voor bloemen kies je? En door wie ga je het boeket laten maken?

Er is heel wat mogelijk op het gebied van bloemen. Je kunt veel verschillende soorten en kleuren krijgen. Een bruidsboeket kan dan ook op heel wat manieren worden samengesteld. De meeste bruidjes gaan naar een gespecialiseerde bloemenzaak waar ze je goed kunnen helpen met het uitzoeken van een bruidsboeket.

Kleuren

Alleen waar moet je beginnen als je het ideale boeket samen wilt stellen? Kijk eerst naar de kleuren. Wat zijn de kleuren die jullie gebruiken voor de bruiloft? Wil je deze kleuren ook terug laten komen in het boeket? En is dit ook mogelijk?

Soorten bloemen

Vervolgens kies je bloemen uit die hier bij passen. Om geld te besparen, kun je het beste kiezen voor bloemen uit het seizoen. Kies een aantal opvallende exemplaren en houd het verder rustig. Of ga juist voor een echt knalboeket met felle kleuren en opvallende bloemen. Helemaal hip is het vetplantje. Dit kleine plantje staat leuk in een boeket met zachte kleuren.

Wat kost een bruidsboeket?

Een bruidsboeket kost al snel meer dan honderd euro, flink wat geld voor een bosje bloemen. Natuurlijk wordt hij dan wel met alle aandacht en zorg opgesteld en weet je zeker dat je een prachtig boeket in je handen zult hebben. Liever wat kosten besparen? Leer dan hoe je zelf een boeket samenstelt en koop de bloemen op de ochtend van je bruiloft vers op de markt.

Alternatieven voor het bruidsboeket

Je kunt ook kiezen voor een alternatief bruidsboeket of bijvoorbeeld één grote opvallende bloem, zoals een zonnebloem of een mooie roos. Heb je niet zoveel met boeketten? Neem dan een mooie bloem in je haar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *