Hier moet je aan denken bij het gooien van het bruidsboeket

Het gooien van het bruidsboeket is een oude traditie die veel bruiden nog steeds in stand houden. Het is een traditie die uit de Angelsaksische landen komt. Het idee achter deze traditie is dat de bruid symbool staat voor geluk en vruchtbaarheid.

Op heel wat bruiloften wordt het boeket na afloop door de bruid naar de vrijgezelle vrouwen gegooid. Wanneer een vrouw het bruidsboeket vangt, heeft zij een stukje geluk van de bruid gekregen. Volgens de traditie zal zij dan de volgende zijn die in het huwelijksbootje stapt.

Wanneer gooi je het bruidsboeket?

Natuurlijk is het gooien van het boeket een leuk onderdeel van de bruiloft. Toch zul je wel even goed na moeten denken over hoe je dit gaat doen. Want wanneer je hier te laat mee komt, bestaat de kans dat er al gasten naar huis zijn. Bedenk je van tevoren ook even of er wel genoeg vrijgezelle vrouwen op de bruiloft zijn. Het is jammer als je je boeket naar een klein groepje moet gooien die er misschien ook helemaal niet op zitten te wachten.

Nadelen van het gooien

Het kan heel leuk zijn om je bruidsboeket naar de vrijgezelle dames op de bruiloft te gooien. Maar er zitten ook zeker nadelen aan. Het bruidsboeket is immers vrij prijzig en veel bruiden vinden het leuk om hem zelf te houden. Een goede oplossing hiervoor is het laten maken van een tweede (goedkoper) boeket om naar de vrijgezellen te gooien.

Trouwfotograaf

Vergeet vooral niet de trouwfotograaf klaar te zetten voor je het bruidsboeket gaat gooien, want het kan prachtige foto´s opleveren! Een goede fotograaf weet het door de lucht vliegende boeket precies op het juiste moment vast te leggen. De uitdrukkingen op de gezichten van de vrouwen die het boeket proberen te vangen zijn onbetaalbaar.

Ga jij je bruidsboeket gooien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *