Hoe kies je een ceremoniemeester?

Het is heel wat werk om een bruiloft te plannen en het is natuurlijk spannend of alles wel goed verloopt op de dag zelf. Om iets minder stress te hebben, kun je een ceremoniemeester kiezen die de regie in handen neemt. Zo kun je zelf rustig van alles genieten terwijl een ander de belangrijke dingen regelt.

Op een bruiloft kan een ceremoniemeester eigenlijk niet ontbreken. Maar wat doet hij of zij nou precies en hoe kies je iemand uit die geschikt is voor deze taak? Wij geven je vast wat informatie zodat je hier goed over na kunt denken.

Voorbereidingen van de bruiloft

Een ceremoniemeester kan al helpen bij de voorbereidingen van de bruiloft. Samen kunnen jullie het programma van de trouwdag samenstellen. De trouwkaarten maken jullie zelf, maar de ceremoniemeester doet ze op de post. Op deze manier kan hij of zij nog een extra briefje toevoegen zonder dat het bruidspaar dit ziet. Verder kunnen jullie doorgeven wat de cadeauwensen zijn.

Op de dag zelf

Op de trouwdag zelf regelt de ceremoniemeester zaken zoals stukjes en speeches die tussendoor gegeven moeten worden, maar ook houdt hij of zij in de gaten of het tijdschema klopt en of de leveranciers overal op tijd zijn. De ceremoniemeester is het aanspreekpunt op de trouwdag, zodat jullie je nergens druk over hoeven te maken.

Secrets of a Stylist Workshop via Elizabeth Anne Designs

Fotograaf: Secrets of a Stylist Workshop via Elizabeth Anne Designs

Wie is geschikt als ceremoniemeester?

Zoals je wellicht zult begrijpen, moet een ceremoniemeester precies te werk kunnen gaan en een organisatietalent hebben. Wie vraag je voor zo´n belangrijke taak? Je kunt kiezen voor een goede vriendin of familielid die dicht bij je staat, maar je zou ook iemand kunnen kiezen die juist wat verder van je af staat. Het is een zware taak en het is wel belangrijk dat degene die dit uitvoert zich niet te veel laat afleiden door de bruiloft zelf. Sommige bruidsparen vragen niet één, maar twee ceremoniemeesters. Je zou er ook voor kunnen kiezen een professional aan te nemen. Er zijn steeds meer mensen die deze dienst aanbieden.

Verwachtingen duidelijk maken

Zorg er in ieder geval voor dat jullie verwachtingen tegenover de ceremoniemeester duidelijk zijn. Spreek vooraf de hele bruiloft door zodat iedereen weet wat zijn taken zijn. En heb vooral vertrouwen. Het is soms lastig je bruiloft uit handen te geven, maar het komt vanzelf goed!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *