Hoed als stijlvol accessoire voor de bruid

Onze koningin Máxima laat zien dat hoeden niet alleen heel stijlvol, maar ook modern kunnen zijn. Op bruiloften komen ze nog niet zo vaak voor, maar het kan prachtig staan wanneer de bruid een hoed draagt.

Als bruid wil je iets bijzonders doen met je kapsel. Mooie opgestoken haren of juist losse lokken met een sluier, birdcage veil of een bloemenkrans. Een mooie hoed kan jouw bruidslook ook helemaal afmaken.

Hoe kies je een hoed?

Of een hoed geschikt is voor jou als bruid, hangt af van je hoofd. Pas eens een paar hoeden en kijk hoe ze je staan. Bij iedere gezichtsvorm staan andere hoeden goed. Het kan dus best zijn dat je denkt een prachtige hoed gevonden te hebben, maar dat hij jou niet zo mooi blijkt te staan. Heb je een rond gezicht? Dan zul je bijvoorbeeld uit moeten kijken met hoeden die een brede rand hebben. Je kunt beter voor een exemplaar gaan met een kortere rand. Heb je een rechthoekig gezicht? Dan kun je juist weer wel kiezen voor een grote rand, hierdoor lijkt je gezicht ronder. Heb je advies nodig bij het kiezen tussen al die verschillende hoeden? Vraag dan hulp in de winkel. Als het goed is hebben ze daar veel verstand van verschillende gezichtsvormen en de hoeden die hier mooi bij staan.

Bruid met zwarte hoed

Fotograaf: Beaux Arts Photographie via Elizabeth Anne Designs

Overigens is het belangrijk om eerst je trouwjurk te kiezen voor je na gaat denken over het dragen van een hoed. Tenslotte moet je jurk hier wel bij passen en het zou vervelend zijn als het geheel te druk wordt.

Verschillende kleuren

Hoeden zijn in allerlei kleuren verkrijgbaar. Wil je graag geheel in het wit gekleed zijn op jullie bruiloft? Dan kun je voor een mooie, witte hoed gaan. Let er hierbij wel op dat je dezelfde tint kiest als het wit van je trouwjurk. Een kleurtje kan natuurlijk ook erg leuk zijn. Denk bijvoorbeeld ook eens aan de themakleuren van jullie bruiloft!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *