Als bruid heb je de keuze uit allerlei soorten bruidskapsels. Opgestoken haren of losse lokken, een strak kapsel of een nonchalante look: er is van alles mogelijk. Een hoge knot als bruidskapsel is bijvoorbeeld een leuk idee. Wij hebben wat mooie voorbeelden voor je gevonden!

Op je bruiloft besteed je natuurlijk de nodige aandacht aan je uiterlijk. Je gaat immers (als het goed is) maar één keer trouwen. Het bruidskapsel is een belangrijk onderdeel van jouw bruidslook. Er zijn heel wat mogelijkheden en het is handig om vooraf voldoende inspiratie op te doen zodat je straks met de kapster kunt overleggen over het ideale bruidskapsel voor jou. Misschien is dat wel een hoge knot.

Voor welke bruiden is dit bruidskapsel geschikt?

Het fijne aan een hoge knot als bruidskapsel is dat het geschikt is voor vrijwel alle bruiden. Zolang je haar de juiste lengte heeft, maakt het weinig uit wat voor haartype je hebt. Dun of dik, stijl of krullend: het kan allemaal. Heb je van jezelf niet zoveel haar? Een hoge knot kan gemakkelijk opgevuld worden waardoor hier niets meer van te merken is! Natuurlijk is het wel belangrijk dat je haar lang genoeg is om een mooie knot mee te kunnen maken.

Bruid met hoge knot

Fotograaf: Dana Fernandez Photography via Mon Cheri Bridals

Zo draag je een hoge knot

Er zijn verschillende manieren waarop je een hoge knot als bruidskapsel kunt dragen. Je kunt gaan voor een strakke knot die perfect gestyled is en waarbij je haar helemaal glad is, maar een lossere variant is ook leuk. Dit past bijvoorbeeld goed bij een bohemian bruidslook.

Combinatie met opvallende trouwjurk

Het grote voordeel aan een hoge knot als bruidskapsel is dat je haren niet over je trouwjurk hangen. Je kunt er dan ook voor kiezen om een trouwjurk te nemen met een opvallende achterkant. Doordat je haar zo hoog zit, leidt dit niet af en is alle aandacht gericht op de bovenkant van je jurk. Ideaal dus als je voor een opvallende trouwjurk kiest!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *