In Nederland is het homohuwelijk al sinds 2001 toegestaan, maar er zijn nog genoeg landen waar ze hier niets van moeten hebben. Als je als homostel op vakantie gaat, is het verstandig om hier van te voren even bij stil te staan. Gelukkig zijn er ook heel wat bestemmingen te vinden voor een homovriendelijke huwelijksreis.

Helaas zijn niet alle landen even homovriendelijk. Dat wil echter niet zeggen dat jullie als homostel niet kunnen genieten van een onbezorgde huwelijksreis. Wij hebben wat geschikte bestemmingen voor je op een rijtje gezet!

Bestemmingen voor een homovriendelijke huwelijksreis

Een huwelijk tussen twee mannen of twee vrouwen is in Nederland gelukkig gewoon mogelijk. Het is natuurlijk wel zo leuk als je zo´n homohuwelijk ook met een prachtige huwelijksreis kunt vieren.

Gran Canaria

In de buurt van het prachtige zandstrand van Playa del Inglés op het zonnige Gran Canaria zijn heel wat hotels te vinden die speciaal bedoeld zijn voor homoseksuele koppels. Er bevindt zich ook een uitgebreide gayscene in dit plaatsje.

San Francisco als homovriendelijke huwelijksreis

Fotocredits: Pixabay

San Francisco

In de Amerikaanse stad San Francisco mag iedereen zijn zoals hij is. Niet zo gek dus dat dit een van de meest homovriendelijke steden van de Verenigde Staten is. Vanuit San Francisco kunnen jullie een mooie roadtrip maken langs de Westkust van Amerika.

Saba

Saba is een mooi eiland met een heerlijk klimaat. Je kunt hier goed duiken en de natuur is prachtig. Het eiland wordt steeds populairder als huwelijksreisbestemming voor homoseksuele stellen.

Mykonos

Het Griekse Mykonos is een idyllisch eilandje waar homo´s overal terecht kunnen. Je kunt hier genieten van de Griekse cultuur, lekker zonnen op het strand en ´s avonds losgaan in een van de vele homovriendelijke clubs die het eiland kent.

Mykonos als homovriendelijke huwelijksreis

Fotocredits: Pixabay

Rio de Janeiro

Als ze iets kunnen in Rio de Janeiro dan is het wel lekker feesten en van het leven genieten. Of je nou hetero, homo of bi bent, iedereen mag hier meedoen. Gewoon lekker van de zon genieten? Ook dat is hier mogelijk!

Landen waar je beter niet heen kunt gaan

Helaas zijn er ook nog steeds landen waar homoseksualiteit niet wordt getolereerd. Als homostel kun je landen als Egypte, Iran, Zimbabwe, Oeganda en Marokko beter vermijden. In deze landen kun je niet laten zien dat jullie een stel zijn zonder dat dit problemen oplevert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *