Huisdieren op de bruiloft? Hier moet je aan denken!

Als jullie gaan trouwen, is het natuurlijk ontzettend leuk om jullie huisdier er bij te hebben. Het is helemaal leuk om hem bij de bruiloft te betrekken, bijvoorbeeld tijdens het maken van de foto´s of de ceremonie. Wanneer er huisdieren op jullie bruiloft komen, moet je alleen wel met een aantal dingen rekening houden.

Huisdieren kunnen heel lief en leuk zijn, maar ze zijn niet allemaal geschikt om mee te nemen naar een bruiloft. Je ziet bijvoorbeeld vaak dat mensen hun hond meenemen naar de bruiloft. Heel leuk natuurlijk, maar het is wel slim om vooraf even over een aantal dingen na te denken.

Hoe druk is het op jullie bruiloft?

Ten eerste kunnen niet alle dieren tegen al die drukte. Voor jou is het misschien leuk om je grote vriend bij je te hebben, maar is het voor hem ook leuk? Hij moet rustig genoeg kunnen blijven tussen alle mensen. Organiseren jullie een grote bruiloft met heel veel gasten? Of vindt de bruiloft binnen plaats in een kleine ruimte? Dan is het misschien slim om jullie huisdieren thuis te laten.

Hond op bruiloft

Fotograaf: Patricia Lyons Photography via The Knot

Oppas regelen

Het is leuk om jullie huisdieren bij het maken van de trouwfoto´s te betrekken en eventueel kunnen ze ook een rol vervullen tijdens de ceremonie. Wat dacht je bijvoorbeeld van jullie huisdier als ringendrager? Daarna wordt het echter wat lastiger, want wie gaat er op jullie grote vriend passen? Zelf ben je waarschijnlijk druk met andere dingen. Regel daarom van tevoren een oppas of zorg dat iemand jullie huisdier terugbrengt naar huis. Zo heb je zelf tijd voor andere dingen.

Versiering voor de bruiloft

Hoe leuk het ook is om je huisdier lekker op te doffen, het is wel belangrijk dat hij zich op zijn gemak voelt. Wat extra versiering voor de bruiloft is leuk, maar niemand zit te wachten op een compleet aangeklede hond of kat. Huisdieren zijn nou eenmaal niet gemaakt voor dat soort dingen. Houd de versiering dus simpel.

Huisdieren op bruiloft

Fotograaf: Parallel 57 via Bridal Guide

Verschillende soorten huisdieren op bruiloften

Honden lijken de meest voor de hand liggende dieren om mee te nemen naar jullie bruiloft, maar als je een ander huisdier hebt zoals een konijn, een paard, poes of vogel kan dat natuurlijk ook! En wat dacht je van een alpaca of een schattig lammetje?

Verder lezen: Dit zijn de 25 schattigste bruiloft honden ooit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *