Lijkt het je ook zo heerlijk om samen op vakantie te gaan wanneer jullie net getrouwd zijn? Heel wat bruidsparen dromen van een heerlijke honeymoon, maar niet iedereen heeft hier nog geld voor over na de bruiloft. Het is daarom een leuk idee om de huwelijksreis cadeau te vragen aan jullie gasten. 

Zie je zo´n heerlijke vakantie samen wel zitten? En zit je toch niet zo te wachten op allemaal goedbedoelde, maar niet echt nuttige cadeautjes die waarschijnlijk jarenlang op de zolder blijven staan? Dan is het een beter idee om de huwelijksreis cadeau te vragen aan jullie gasten!

Geef aan waarvoor jullie sparen

De laatste tijd zijn er steeds meer bruidsparen die in plaats van cadeaus een geldbedrag aan hun gasten vragen. Dit wordt vaak aangegeven met een symbool van een envelopje op de trouwuitnodiging. Het is echter nog leuker voor de gasten wanneer ze weten waar het geld voor gebruikt wordt. Geef dus duidelijk aan dat jullie aan het sparen zijn voor de huwelijksreis, de gasten betalen hier vast graag aan mee!

Huwelijksreis cadeau

Fotograaf: Jose Villa

Vraag een stukje van de huwelijksreis cadeau

Nog leuker is het om de gasten mee te laten betalen aan een specifiek stukje van de huwelijksreis. Eigenlijk werkt het heel simpel: Jullie zoeken eerst de ideale huwelijksreis uit. Zodra jullie een bestemming hebben gevonden, kunnen jullie alle andere onderdelen plannen. Denk bijvoorbeeld aan hotelovernachtingen, maar ook etentjes, cocktails, massages en leuke uitjes. Op deze manier wordt jullie reis in kleine stukjes verdeeld. Er zijn speciale websites waar je deze onderdelen van jullie huwelijksreis kunt benoemen en jullie gasten kunt vragen om een stukje van deze huwelijksreis uit te kiezen als cadeautje. Zo kunnen de gasten allemaal een onderdeel van de reis kiezen, iets wat ze leuk vinden om te geven of wat goed binnen hun budget past. Met alle cadeau´s samen krijgen jullie vast een groot gedeelte van de huwelijksreis bij elkaar!

Zo verdeel je de reis in stukjes

Bij het opdelen van de reis is het slim vast rekening te houden met de grootte van de losse onderdelen. Zo is het belangrijk om voor voldoende kleine stukjes te zorgen die niet veel geld kosten. Gasten kunnen op deze manier ook meerdere kleine stukjes met elkaar combineren. Daarnaast kun je natuurlijk ook een aantal duurdere onderdelen specificeren.

Nog een leuke tip: Maak foto´s van alle onderdelen van de reis en stuur ze na afloop als bedankje op naar de gasten die dat onderdeel cadeau hebben gegeven.

Ben je op zoek naar nog meer ideeën? Bekijk dan ook onze andere blogs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *