De meeste mensen dromen van een luxe huwelijksreis op een tropisch eiland met een helder blauwe zee en een goudgeel zandstrand. Helaas kan dat flink in de kosten lopen. Gelukkig zijn er ook manieren voor een romantische, maar goedkope huwelijksreis.

Natuurlijk moet je op iets inleveren als je een goedkope huwelijksreis wilt. Je kunt nou eenmaal niet voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. Dat betekent echter niet dat je geen prachtige huwelijksreis kunt maken met een beperkter budget.

Goedkope huwelijksreis

Er zijn heel wat prachtige bestemmingen in de buurt die weinig geld kosten. Daarnaast hoef je natuurlijk niet per se met het vliegtuig op vakantie te gaan, er zijn ook andere mogelijkheden. Op deze manier kun je flink wat geld besparen! Wij hebben wat goedkope huwelijksreis ideeën voor je op een rijtje gezet:

#1 België

Ons buurland klinkt misschien niet als een spannend vakantieland, maar je kunt het hier zeker naar je zin hebben. België is dan ook zeer geschikt voor een mooie huwelijksreis. Wanneer je met je eigen auto gaat, kun je een tripje maken langs verschillende mooie steden zoals Antwerpen, Gent, Brugge en Brussel. Het vervoer kost weinig geld, de hotels kun je zo luxe maken als je zelf wilt. En samen kunnen jullie heerlijk genieten van alle Belgische chocolade en biertjes.

#2 Budapest

Budapest wordt ook wel het Parijs van het oosten genoemd. Waar je in Parijs enorme prijzen betaalt voor een hotel of een etentje, ben je in Budapest bijna niets kwijt. In deze prachtige romantische stad kunnen jullie je zeker lang vermaken. Er is namelijk veel van de historie terug te zien en je kunt er prachtige gebouwen bewonderen. Liever eindeloos shoppen? Ook dat is hier goed mogelijk!

Budapest parlement

Fotocredits: Pixabay

#3 Fietsvakantie

Wil je echt low budget op vakantie gaan? Dan zou je voor een fietsvakantie kunnen kiezen. Samen fietsen is niet alleen heel gezellig, maar ook nog eens goed voor je gezondheid. Doordat je heel wat geld bespaart op de reiskosten, kun je dat geld in luxe hotels steken.

#4 Interrailen

Nog zo´n goedkope manier van reizen is interrailen. Je koopt een ticket voor een bepaald aantal dagen en mag binnen deze periode met de trein door bijna alle landen van Europa reizen. De ideale manier om veel van ons continent te zien en samen de meest romantische plekjes te bezoeken. Het is niet duur, je komt altijd in het centrum van de stad aan en bovendien heb je tijdens de reis alle tijd voor elkaar.

#5 Eiland hoppen

In Griekenland zijn er tal van leuke eilanden waar je een prachtige vakantie door kunt brengen. Het is er het grootste deel van het jaar stralend weer en het Griekse eten smaakt heerlijk. Bovendien is Griekenland in slechts een paar uur vliegen te bereiken, wat de reis niet heel duur maakt. Wanneer je op goede aanbiedingen let, kun je hier zeker een budget huwelijksreis van maken.

Huwelijksreis naar Griekenland

Fotocredits: Pixabay

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *