Een trouwjurk met een lage rug kan ontzettend mooi staan. Het is sexy, maar toch ook zeker stijlvol. Er zijn dan ook heel wat prachtige trouwjurken met een lage of open rug te vinden. Alleen heb jij hier ook het figuur voor, of kun je dit beter niet proberen?

Zo´n lage of zelfs helemaal open rug is inderdaad prachtig. Wanneer je hier een geschikt lichaam voor hebt, is het dan ook zeker aan te raden hiervoor te kiezen. Alleen hoe weet je of jouw lichaam geschikt is?

Past jouw trouwjurk bij je lichaam?

Veel bruiden bekijken heel wat bruidsjurken op internet voor ze naar de winkel gaan om er daadwerkelijk een te passen. Dat is natuurlijk hartstikke goed, want op deze manier kun je vast een beeld krijgen van je eigen smaak. Het is zo gemakkelijker om uit te leggen wat je wel of juist niet mooi vindt. Alleen het kan wel eens zo zijn dat jouw droomjurk op internet toch net even wat mooier lijkt dan in het echt. Hoe hij uiteindelijk staat heeft namelijk alles te maken met de bouw van jouw lichaam.

Figuur voor een lage rug

Bij een trouwjurk met een lage rug is de kans nog wat groter dat hij niet bij jouw figuur zal passen. Zo´n jurk is namelijk voor slechts een beperkt aantal bruiden weggelegd. Beschik jij over het volgende figuur? Dan zal een lage rug jou waarschijnlijk mooi staan!

Kleine borsten

Om te beginnen is het niet handig om te beschikken over een grote voorgevel. Een A of maximaal een B cup is wel mogelijk. Omdat je geen bh kunt dragen, zullen je borsten al snel gaan hangen. Een plakbh is natuurlijk wel een mogelijkheid, maar dit geeft nauwelijks ondersteuning en niet iedereen vindt het even lekker zitten.

Slank

Daarnaast zijn trouwjurken met een lage rug gericht op bruiden die een slank lichaam hebben, het is immers niet mogelijk een torselet onder de trouwjurk aan te trekken. Bovendien zal ieder vetrolletje zichtbaar zijn.

Egale rug

En tenslotte zul je een mooie, egale rug moeten hebben. Het ziet er immers een stuk minder mooi uit wanneer je strepen van de zonnebank over je rug hebt lopen of je huid erg onrustig is.

Semi-transparante trouwjurk

Staat een trouwjurk met een lage rug toch niet helemaal mooi? Dan zou je ook voor een semi-transparante trouwjurk kunnen kiezen (zoals de afbeelding hierboven). Hierbij lijkt het van een afstandje alsof je een open rug hebt, maar eigenlijk zit er nog een stukje transparante stof overheen. Bij zo´n trouwjurk is het natuurlijk ook niet mogelijk een gewone bh of een torselet te dragen, maar oneffenheden vallen wel een stuk minder op.

2 reacties op “Is jouw lichaam geschikt voor een trouwjurk met lage rug?”
 1. Marleen

  Sorry maar ik snap dat artikel niet echt. Volgens mij is het dragen van een open rug namelijk weggelegd voor iedereen. Of staat ergens vastgelegd dat je alleen een open rug kan dragen als je onbedeeld, slank en egaal bent?
  Ik denk het niet…

  • Maike

   Hallo Marleen,

   Je hebt helemaal gelijk dat iedere bruid zelf mag weten wat ze draagt. Verschillende trouwjurken zijn alleen wel voor verschillende lichamen bedoeld.

   Wanneer je grotere borsten hebt, wat minder slank bent en niet zo´n egale rug hebt, kun je ook een trouwjurk met lage rug kiezen. Deze jurk zal jou dan waarschijnlijk net iets anders staan en dit kan wel eens tegenvallen. Maar nogmaals, het is je eigen keuze en als jij het mooi vindt, kun je hier gewoon voor kiezen.

   Overigens zijn er ook veel trouwjurken die juist geschikt zijn voor bruiden met meer vormen, die staan dan weer wat minder goed wanneer je erg slank bent. Zo is voor iedere bruid een perfecte trouwjurk te vinden!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *