Je eigen bruidsnagels verzorgen doe je zo!

Veel bruiden laten een manicure doen voor ze gaan trouwen. Heerlijk natuurlijk, al die verwennerij, maar het kan ook leuk zijn om je bruidsnagels zelf te verzorgen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het scheelt je ook veel tijd.

Plannen jullie een budget bruiloft? Of vind je het gewoon fijn om een rustige start van jullie trouwdag te hebben zonder dat je van de kapster naar de visagist en nagelstyliste heen en weer wordt gesleept? Dan is het een goed idee om je eigen bruidsnagels te verzorgen. Maar hoe pak je dat aan?

Kleur van je bruidsnagels

Het is altijd fijn als je nagels er netjes en verzorgd uitzien op jullie trouwdag. Je kunt voor simpele bruidsnagels gaan met een french manicure of juist een knallend kleurtje kiezen. Nagellak in pastelkleuren is ook helemaal hip! Experimenteer in de weken voor de bruiloft vast met verschillende kleuren zodat je zeker weet dat je de juiste keuze maakt.

Rode bruidsnagels

Fotocredits: Grey Likes Weddings

Goede nagelverzorging

Het begin van mooie bruidsnagels is een goede nagelverzorging. Je nagelriemen kun je een aantal dagen tevoren al verzorgen met een speciale olie. Start met het vijlen van je nagels in de juiste vorm. Maak gebruik van een zachte sponsvijl voor een mooi resultaat. Zodra je nagels de juiste vorm hebben, kun je beginnen met het aanbrengen van de lak. Doe dit laagje voor laagje en start altijd met een goede base coat. Daarna komt de nagellak die je uitgekozen hebt. Afhankelijk van de kleur en de kwaliteit van de lak zul je één of meerdere lagen moeten aanbrengen. Vervolgens komt nog een top coat die je nagellak beschermt.

Ben je bang dat de lak snel zal beschadigen? Kies dan voor een speciale gellak die lang een mooi resultaat geeft. Zo kun je ook tijdens de huwelijksreis nog van je mooie bruidsnagels genieten!

Nog wat tips

  • Lak je nagels de avond voor de bruiloft. Zo loop je niet meer zoveel kans op beschadigingen, maar heb je ook voldoende tijd om in alle rust voor perfecte nagels te zorgen.
  • Ben je zelf niet zo handig met nagellak? Vraag dan een vriendin om je te helpen.
  • Neem altijd een flesje nagellak mee naar jullie bruiloft om eventuele beschadigingen bij te werken.
  • Smeer je handen de nacht voor de bruiloft in met een vette handcrème, zo voorkom je een droge huid.
  • Vergeet niet om ook je teennagels van een mooi kleurtje te voorzien. Zeker wanneer je open schoenen draagt of vlak na de bruiloft op huwelijksreis gaat, is dit een must.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *