Je eigen bruidsnagels verzorgen?

Veel bruiden laten een manicure doen voor ze gaan trouwen. Heerlijk natuurlijk, al die verwennerij, maar het kan ook leuk zijn om je bruidsnagels zelf te verzorgen. Dit is niet alleen goedkoper, maar het scheelt je ook veel tijd. 

Plannen jullie een budget bruiloft? Of vind je het gewoon fijn om een rustige start van jullie trouwdag te hebben zonder dat je van de kapster naar de visagist en nagelstyliste heen en weer wordt gesleept? Dan is het een goed idee om je eigen bruidsnagels te verzorgen. Maar hoe pak je dat aan?

Kleur van je bruidsnagels

Het is altijd fijn als je nagels er netjes en verzorgd uitzien op jullie trouwdag. Je kunt voor simpele bruidsnagels gaan met een french manicure of juist een knallend kleurtje kiezen. Nagellak in pastelkleuren is ook helemaal hip!

Rode bruidsnagels

Fotocredits: Grey Likes Weddings

Goede nagelverzorging

Het begin van mooie bruidsnagels is een goede nagelverzorging. Je nagelriemen kun je een aantal dagen tevoren al verzorgen met een speciale olie. Start met het vijlen van je nagels in de juiste vorm. Maak gebruik van een zachte sponsvijl voor een mooi resultaat. Zodra je nagels de juiste vorm hebben, kun je beginnen met het aanbrengen van de lak. Doe dit laagje voor laagje en start altijd met een goede base coat. Daarna komt de nagellak die je uitgekozen hebt. Afhankelijk van de kleur en de kwaliteit van de lak zul je één of meerdere lagen moeten aanbrengen. Vervolgens komt nog een top coat die je nagellak beschermt.

CAPTION nagellak

Bruiloft Inspiratie kreeg het nagellaksetje Kill it With Kindness opgestuurd van CAPTION. Een nagellak die er uitziet als een gellak, maar die gewoon thuis kan worden aangebracht zonder lamp. Dat moest natuurlijk getest worden!

Allereerst moet de base coat worden aangebracht. De lak droogt ontzettend snel, dus je kunt na het aanbrengen meteen door met de kleur. Kill it With Kindness is een nude pink kleur die perfect past bij dit trouwseizoen. Tenslotte wordt er nog een top coat aangebracht om de nagels goed te beschermen.

Doordat de lak zo snel droogt, is het best lastig hem netjes aan te brengen. Het vergt wat oefening om de kleur helemaal glad op je nagels te krijgen. Als de nagellak eenmaal zit, is het resultaat echter prachtig. Net als een gellak maakt deze nagellak je nagels voller en steviger. Hij blijft ongeveer twee tot drie maal langer zitten dan andere nagellak. Deze lak is net als gellak erg hard, maar mocht er toch iets fout gaan, dan werk je hem gemakkelijk bij. Een groot voordeel is overigens ook dat je hem binnen enkele seconden verwijdert met nagellakremover.

Toegegeven, een setje CAPTION nagellak is wel wat duurder dan veel andere soorten nagellak. Het is de investering echter wel waard, zeker voor jullie trouwdag. Wanneer je de base coat en top coat eenmaal in huis hebt, kun je ze overigens ook gemakkelijk met één van de andere kleuren gebruiken. Succes met kiezen, want het zijn er wel 60!

Bruidsnagels met CAPTION nagellak

Nog wat tips

  • Lak je nagels de avond voor de bruiloft. Zo loop je niet meer zoveel kans op beschadigingen, maar heb je ook voldoende tijd om in alle rust voor perfecte nagels te zorgen.
  • Ben je zelf niet zo handig met nagellak? Vraag dan een vriendin om je te helpen.
  • Neem altijd een flesje nagellak mee naar jullie bruiloft om eventuele beschadigingen bij te werken.
  • Smeer je handen de nacht voor de bruiloft in met een vette handcrème, zo voorkom je een droge huid.
  • Vergeet niet om ook je teennagels van een mooi kleurtje te voorzien. Zeker wanneer je open schoenen draagt of vlak na de bruiloft op huwelijksreis gaat, is dit een must.

Zou jij je bruidsnagels zelf willen verzorgen? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *