Komen er veel jonge gasten op jullie bruiloft? Kinderen kunnen een bruiloft goed verstoren, maar het kan ook juist heel gezellig zijn. Zorg er in ieder geval voor dat ze genoeg te doen hebben, zodat zij (en de rest van de gasten) het naar hun zin hebben.

Hebben jullie zelf kinderen? Of zijn er gasten die hun kleine donderstenen graag mee willen nemen naar jullie bruiloft? Dan kun je daar maar beter op voorbereid zijn! Zolang de kids genoeg te doen hebben, zullen ze niet voor problemen zorgen en heeft iedereen een gezellige dag. Je kunt bijvoorbeeld denken aan de volgende dingen:

Kinderchampagne en kindercakejes

Krijgen de volwassenen champagne? Dan willen de kinderen dat ook! Het is leuk om van alle drankjes en hapjes die er voor de volwassenen zijn ook een speciale kindvriendelijke versie te hebben. Jip en Janneke champagne dus, met een lekker cakeje!

Spelletjes

Zo´n bruiloft kan best lang duren voor kinderen. Het is daarom leuk als ze wat vermaak hebben tussendoor. Zet spelletjes neer die niet alleen voor de kinderen leuk zijn, maar waar volwassenen zich ook nog mee kunnen vermaken. Wat dacht je bijvoorbeeld van sjoelen of blikjes gooien?

Tekenen

En als de kinderen dan toch even stil moeten zitten, bijvoorbeeld voor het diner, dan vermaken ze zich prima met een mooie tekening. Geef ze bijvoorbeeld een placemat met een groot tekenoppervlak of maak een boekje met mooie kleurplaten.

Speelhoek

Het is ook fijn als er een speciaal hoekje voor de kinderen is ingericht. Zo kunnen ze zich gemakkelijk terug trekken en het gezellig hebben met elkaar. Leg er wat kussens neer en wat speelgoed, dan vermaken ze zich vast! Je kunt eventueel ook een oppas inhuren zodat de ouders even rust hebben en alle tijd hebben om van jullie bruiloft kunnen genieten.

Kinderen foto´s laten maken

Zijn de kinderen al iets ouder? Dan kun je ze allemaal een (wegwerp)camera geven om ze foto´s te laten maken van de gasten. Je kunt er een I Spy spelletje van maken door ze een lijstje te geven met personen, dingen of gebeurtenissen die ze moeten fotograferen. Zo zullen ze zich niet snel vervelen en levert het misschien zelfs wat leuke foto´s op!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *