Koppel een goed doel aan jullie bruiloft

Bij bruiloften horen cadeaus, maar je krijgt natuurlijk niet altijd de cadeautjes waar je op zit te wachten. De een koopt een foeilelijke vaas terwijl je van de ander je vierde theepot krijgt. Jammer van al het geld en de moeite! Het is daarom leuker om een goed doel te steunen met jullie bruiloft.

Geld voor een goed doel

Vraag de gasten een envelopje met geld mee te nemen. Dit geld is niet voor jullie zelf, maar voor een goed doel dat jullie hebben uitgekozen. Het is leuk om dit goede doel van te voren aan de gasten bekend te maken, zodat ze weten waar ze geld aan doneren. Op deze manier maken jullie met jullie bruiloft nog meer mensen (of dieren) op de wereld blij!

Gasten laten kiezen

Vind je het idee heel leuk, maar gaat het je wat ver om al het geld aan een goed doel te doneren? Dan kun je ook een aparte spaarpot neerzetten op jullie bruiloft waar gasten iets in kunnen doen voor het gekozen doel. Zo spaar je toch een mooi bedrag bij elkaar, maar krijg je zelf ook nog wat geld of cadeautjes.

Gasten bedankjes

Je kunt er ook voor kiezen om zelf cadeautjes te geven waar je een goed doel mee steunt. Koop bijvoorbeeld armbandjes van Pink Ribbon om je bruidsmeisjes te bedanken of geef een cadeautje van een goed doel als gasten bedankje. De wereldwinkel heeft veel leuke spulletjes, maar er zijn ook veel goede doelen die een eigen webshop hebben.

Offbeat Bride

Fotocredits: Offbeat Bride

Geld overmaken in naam van de gasten

Tenslotte kun je er nog voor kiezen om per gast een bepaald bedrag naar een goed doel over te maken als vervanging van het gasten bedankje. Op de foto hier boven zie je een bruidspaar dat alle gasten drie tokens heeft gegeven, ter waarde van een dollar per stuk. Ze mochten de tokens zelf over drie potjes met goede doelen verdelen die het bruidspaar had uitgekozen. Na afloop van de bruiloft heeft het bruidspaar de tokens per goed doel geteld en het geld overgemaakt. Een leuk idee om de gasten ook nog wat inbreng te geven in hun eigen bedankje!

Reacties (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *