Zie je het al voor je? Elkaar het jawoord geven op een goudgeel zandstrand met het geluid van de zee op de achtergrond? En ´s avonds tot laat feesten tussen de palmbomen of luisteren naar het muziek van een gitaar naast het kampvuur. Trouwen in het buitenland is een droom voor veel stellen, maar wat kost dit nou eigenlijk?

Heel wat BN´ers kiezen er voor om te trouwen op een zonovergoten eiland zoals bijvoorbeeld Ibiza. Niet voor niets denken veel mensen dat dit niet mogelijk is wanneer je over wat minder geld beschikt. Toch hoeft het helemaal niet zo duur te zijn als je misschien denkt. Wat trouwen in het buitenland kost hangt heel erg af van de keuzes die jullie maken.

Welke bestemming wordt het?

Eigenlijk is de bestemming die jullie kiezen de belangrijkste voorspeller voor de kosten van een bruiloft in het buitenland. België is immers ook al het buitenland, maar hier zullen veel minder extra kosten aan verbonden zijn. Niet alleen de prijs van de vliegtickets is van belang, maar ook de kosten in het land zelf. Zo kan het zijn dat trouwen in het buitenland helemaal niet zo duur is, omdat jullie een land kiezen waar de prijzen voor eten en drankjes veel lager liggen dan in Nederland.

Verder lezen: Top 5: Mooiste plekken om te trouwen in het buitenland

Trouwen in het buitenland

Fotocredits: Etsy

Wat betaal je voor je gasten?

Dan is het natuurlijk ook nog de vraag wat jullie allemaal voor de gasten willen betalen. Regelen jullie al het eten en drinken en de accommodatie? Misschien zelfs de vliegtickets? Of verwachten jullie dat jullie gasten zelf voor een de tickets en een onderkomen zorgen? Dit heeft allemaal invloed op de prijs van jullie bruiloft.

BABS en trouwfotograaf

Wanneer je gaat trouwen in het buitenland zitten hier heel wat regels aan verbonden. Een Nederlandse freelance BABS kan je hiermee helpen. Deze Buitengewoon Ambtenaar Burgerlijke Stand helpt jou om het huwelijk rechtsgeldig te maken. Bovendien kan het fijn zijn om de huwelijksvoltrekking gewoon in het Nederlands te kunnen houden. Je zult alleen wel een Nederlandse BABS over moeten laten vliegen naar jullie huwelijksbestemming. Hier horen niet alleen kosten voor het ticket bij, maar ook bijvoorbeeld voor een aantal overnachtingen en eten en drinken.

Hetzelfde geldt voor de trouwfotograaf. Veel Nederlandse trouwfotografen vinden het maar wat leuk om met jullie de wereld over te reizen. Het kan fijn zijn om Nederlands te kunnen spreken met jullie trouwfotograaf en ook is het handig om in de maanden voorafgaande aan jullie bruiloft al met hem of haar af te kunnen spreken. Een Nederlandse trouwfotograaf zorgt echter wel voor extra kosten. Veel fotografen hebben overigens wel een speciaal tarief voor dit soort bruiloften.

Wedding planner?

Een bruiloft plannen in het buitenland is een flinke klus. Niet alleen zul je alles op grote afstand moeten regelen, ook zijn sommige dingen heel anders dan in Nederland. Het kan daarom handig zijn een weddingplanner in te huren die verstand heeft van bruiloften in het buitenland. Het is sowieso handig om een contactpersoon te hebben in het land zelf. Zo hoeven jullie niet steeds heen en weer te reizen om dingen te regelen.

Huwelijksreis

Een groot voordeel aan trouwen in het buitenland is dat je weinig extra kosten hebt aan een huwelijksreis. Jullie kunnen immers op de trouwbestemming genieten van een aantal heerlijke dagen vakantie samen. Hiermee bespaar je weer veel kosten.

Wat kost trouwen in het buitenland nou precies?

Je begrijpt misschien dat het heel lastig te zeggen is wat trouwen in het buitenland precies kost. De prijs is immers afhankelijk van alle bovenstaande punten. Kort samengevat moet je rekening houden met de volgende kosten die extra zijn bovenop de kosten die je anders in Nederland zou hebben:

  • Jullie tickets naar de bestemming (niet alleen op de huwelijksdag zelf, maar misschien ook al eerder om het een en ander te regelen).
  • De accommodatie waar jullie zelf overnachten.
  • De extra kosten die jullie voor de gasten willen betalen zoals hun overnachtingen, eten en drankjes op de dagen rondom de bruiloft en eventueel de tickets.
  • Extra kosten voor de trouwfotograaf en BABS.
  • Het inhuren van een wedding planner.

Jullie kunnen geld besparen door een land uit te kiezen waar de gemiddelde prijzen een stuk lager liggen dan in Nederland. De beperkte gastenlijst en een huwelijksreis op de trouwbestemming besparen ook flink wat geld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *