Kosten van een bruidstaart en hoe je kunt besparen

De bruidstaart is een bijzonder onderdeel van jullie bruiloft. Hiermee vieren jullie namelijk dat jullie eindelijk officieel getrouwd zijn. Een goede bruidstaart is niet alleen erg lekker, maar ziet er ook nog eens prachtig uit. Helaas zit hier over het algemeen ook een flink prijskaartje aan verbonden. Maar wat kost een bruidstaart nou precies en met welke andere kosten moeten jullie rekening houden? Wij zorgen dat je op alles bent voorbereid!

Niet alleen het bruidspaar zelf, maar ook de gasten kunnen zich vaak enorm verheugen op het aansnijden van de bruidstaart. Want naast dat deze taart een plaatje is om te zien, loopt het water je ook meteen in de mond als je er naar kijkt. Het is dan ook zeker leuk om voor een mooie bruidstaart te gaan op jullie bruiloft. Alleen met welke kosten moet je dan rekening houden?

Wat kost een bruidstaart?

Een bruidstaart is zeker niet goedkoop. Dat is ook niet gek als je bedenkt hoeveel werk er in zit. Zo is het maken van een lagentaart bijvoorbeeld veel ingewikkelder dan wanneer je allemaal losse taarten hebt. Maar aan wat voor kosten moet je dan denken bij het kopen van een bruidstaart? De prijs zal tussen de 5 en 10 euro per persoon liggen. Gemiddeld betaal je ongeveer 7 euro voor een stuk bruidstaart. Hoe meer gasten, hoe duurder de bruidstaart dus wordt. Overigens is de prijs ook afhankelijk van jullie wensen. Hoe ingewikkelder en luxer de taart, hoe meer je hiervoor zult moeten betalen.

Extra kosten bruidstaart

Helaas ben je er nog niet als je de kosten van de bruidstaart hebt berekend. In veel gevallen komen er nog aanvullende kosten bij. Zo kan het bijvoorbeeld zo zijn dat je moet betalen voor het bezorgen van de bruidstaart. Vaak zijn de eerste kilometers bij de prijs inbegrepen, maar als jullie trouwlocatie wat verder van de patisserie ligt, betaal je hier vaak een kilometervergoeding voor. Soms worden er ook extra kosten in rekening gebracht voor het klaarzetten van de taart op jullie locatie. Hebben jullie de bruidstaart niet via de trouwlocatie geregeld? Dan kan het zijn dat jullie moeten betalen voor het uit laten serveren van de taart. Je betaalt dan voor het personeel dat de bruidstaart snijdt en aan de gasten uitdeelt.

Het is altijd fijn om de bruidstaart vooraf te kunnen proeven. Het leukst is het wanneer jullie samen een taartenproeverij kunnen doen om de verschillende smaken te beoordelen. Het proeven van de bruidstaart is niet gratis, hier betaal je vaak zo´n 20 tot 30 euro voor. Deze kosten hoef je meestal niet te betalen wanneer jullie de bruidstaart ook echt kopen.

Goedkope bruidstaart ideeën

Hebben jullie een wat lager budget en gaat het niet lukken om al deze kosten te betalen? Gelukkig zijn er ook heel wat tips voor een goedkope bruidstaart te bedenken.

  • Bestel een witte bruidstaart en decoreer deze taart zelf met echte bloemen. Dit ziet er prachtig uit en is een stuk goedkoper dan wanneer je de taart bij de patisserie laat decoreren.
  • Maak een eigen taarttopper, bijvoorbeeld met een polaroid foto of een mooie cactus.
  • Bestel losse taarten in plaats van een lagentaart, dit is een stuk goedkoper.
Witte bruidstaart met een enkele laag

Fotocredits: Liv For Cake

Alternatief voor de traditionele bruidstaart

In plaats van een traditionele bruidstaart kun je natuurlijk ook voor een alternatief gaan. Dit is niet alleen erg origineel, maar vaak ook een stuk goedkoper. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze alternatieven?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *