Huwelijksfeest

Fotograaf: Dario Endara

Lege dansvloer voorkomen? Zo doe je dat!

Het is de nachtmerrie van ieder bruidspaar: een lege dansvloer tijdens hun bruiloft. Je kunt alles nog zo goed georganiseerd hebben, een huwelijksfeest waar niemand aan meedoet, kan de sfeer echt verpesten. Hoe voorkom je dat jullie de enige zijn die gaan dansen?

De meeste bruiloften eindigen in een geweldig huwelijksfeest waar heel wat voetjes van de vloer gaan. Meestal gaat dit vanzelf, maar soms moeten de gasten een beetje geholpen worden. Met de volgende tips weet je zeker dat jij straks een overvolle dansvloer hebt!

Grootte van de zaal

De grootte van het zaaltje dat jullie huren voor het feest is erg belangrijk. Wanneer je vijftig gasten in een zaal voor tweehonderd mensen zet, ziet het er sowieso erg ongezellig uit. Je kunt dan nog zo hard je best doen, erg swingend wordt het niet. Zorg daarom voor voldoende bewegingsvrijheid voor iedereen, maar huur zeker geen te grote locatie.

Dansvloer tijdens bruiloft

Fotograaf: Mon et Mine

Statafels neerzetten

Wanneer er stoelen staan, zijn mensen snel geneigd te gaan zitten. En wanneer mensen eenmaal zitten, is het lastig ze weer uit die stoel te krijgen.  Lege dansvloer voorkomen? Zet dan vooral veel statafels neer zodat mensen blijven staan. Op deze manier gaan ze veel gemakkelijker naar de dansvloer toe. Vergeet niet om voor een aantal stoelen te zorgen voor mensen die slecht ter been zijn.

Dansavond starten met een openingsdans

Het is altijd slim om samen met je kersverse echtgenoot het goede voorbeeld te geven. Doen jullie een romantische openingsdans samen? Zorg ervoor dat de dansmuziek daarna meteen uit de speakers komt zodat jullie de gasten de dansvloer op kunnen trekken. Wanneer jullie het goede voorbeeld geven, zal de rest vanzelf volgen.

Goede muziek

Natuurlijk is goede muziek wel een vereiste. Zonder goede muziek is het immers lastig om te dansen. Boek een swingende band of geef van tevoren vast wat nummers door aan de DJ waarvan je weet dat de gasten het kunnen waarderen. Als jullie een ervaren bruiloft DJ inhuren, weet hij zelf ook wel wat nummers die het altijd goed doen. Je zou ook nog verzoeknummers aan de gasten zelf kunnen vragen, zo weet je zeker dat er voor iedereen iets leuks bij zit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *