De lekkerste foodbar inspiratie voor jullie bruiloft

Foodbar op bruiloft

Fotograaf: Elias Kordelakos via Style Me Pretty

Lekker eten is natuurlijk heel belangrijk op een bruiloft. Je kunt een cateringbedrijf inschakelen, maar de lekkerste hapjes maak je zelf! Omdat het leuk is als gasten zelf kunnen kiezen wat ze nemen, laten wij je wat lekkere ideeën zien voor een foodbar op jullie bruiloft. 

Ben je niet zo’n keukenprinses? Geeft niks! De meeste hapjes zijn namelijk ontzettend makkelijk te maken. Daarnaast kun je altijd de hulp inschakelen van je bruidsmeisjes, je moeder of een ander familielid. Het is overigens ook mogelijk om wel een cateringbedrijf in te huren of eten bij een restaurant te bestellen, maar zelf de styling op je te nemen. Hoe je het ook regelt, de gasten zullen vast smullen van deze overheerlijke foodbars!

Make your own taco bar

Veel mensen zijn gek op Mexicaans eten. Een ´make your own taco bar´ is hier een leuk idee voor. Zet taco´s en eventueel ook tortilla´s en nachochips neer in schalen. De rest van de bar vul je met verschillende soorten sausjes en ingrediënten.

Taco foodbar

Fotocredits: White Acres Farms via Wedding Forward

Tapas bar

Tapas zijn kleine hapjes die ideaal zijn voor bij de borrel of tijdens de receptie. Je kunt ze in schaaltjes over de tafels verdelen of samen op een bar zetten. In dat geval is het handig om kleine bordjes neer te zetten voor de gasten waar ze een aantal tapas op kunnen leggen.

Pizza bar

Pizza lijkt misschien niet zo chic voor een bruiloft, maar wat is het lekker! Door een combinatie van verschillende soorten pizza´s neer te zetten, kunnen de gasten alle pizzapunten kiezen die ze willen proeven. Je kunt de pizza combineren met een saladebar of andere Italiaanse gerechten.

Pizza bar

Fotograaf: One Love Photography via Style Me Pretty


Fruit bar

De candybar kennen we inmiddels wel voor een bruiloft, maar eigenlijk is een fruit bar veel leuker. Tenslotte is dit minstens zo lekker en nog gezond ook! Rijg verschillende soorten fruit aan een stokje, snijd blokken uit een watermeloen en maak schaaltjes met bosvruchten of kersen. Je kunt de bar decoreren met grote stukken fruit, zoals meloenen en ananassen. In plaats van gesneden stukjes fruit kun je ook een mini fruitwinkeltje creëren met grote, houten bakken.

Fruit bar

Fotograaf: Andrew Mark Photography via Wedding Bells

De styling van een foodbar

De styling van een foodbar is bijna net zo belangrijk als het eten zelf. Door het mooi neer te zetten, ziet het er immers veel lekkerder uit! Maak hiervoor niet alleen gebruik van het eten, maar gebruik ook andere elementen om mee te stylen. Verder is het leuk om veel verschillende soorten bakjes en schalen te gebruiken om het eten te presenteren. Vergeet ook niet om overal een bordje bij te zetten, zodat de gasten precies weten wat ze op hun bord scheppen. Komen er gasten die vegetarisch eten of een speciaal dieet volgen? Ook dit kun je op de bordjes aangeven!

Welke foodbar kan beslist niet op jullie bruiloft ontbreken? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *