Leuk idee: Persoonlijke glazen voor jullie gasten

Organiseren jullie het feest van jullie bruiloft zelf? Bijvoorbeeld omdat jullie het thuis vieren of een locatie afgehuurd hebben, maar de catering zelf regelen? Dan zullen jullie een flinke berg met afwas hebben. Een slim idee om voor minder vuile vaat te zorgen, is het maken van persoonlijke glazen met de namen van jullie gasten er op!

Een bruiloft is een hele organisatie, zeker wanneer je ook nog eens de drankjes tijdens het feest zelf regelt. Natuurlijk is dat een handige manier om kosten te besparen. Het kan ook zijn dat jullie hiervoor kiezen omdat jullie graag thuis willen trouwen. Alleen wat doe je dan met al die glazen voor ieder drankje dat de gasten nemen?

Persoonlijke glazen met naam

Simpel, je zorgt dat er niet steeds weer een nieuw glas wordt gepakt. Hoe je dat doet? Je geeft alle gasten aan het begin van de avond persoonlijke glazen met hun naam er op. Glazen zijn vaak goedkoop te krijgen bij winkels als Blokker of Action. Zeker wanneer je meteen een flinke hoeveelheid koopt, hoeft dit niet veel te kosten.

Persoonlijke glazen met naam van de gast in het zwart

Fotograaf: Brieowmi Films via Britt + Co

Naamkaartje

De namen kun je op verschillende manieren op het glas zetten. Je kunt ze er in (laten) graferen, maar dit kost veel tijd en / of geld. In plaats daarvan kun je ook een leuk naamstickertje maken. Bijvoorbeeld met een krijtbordlaagje waardoor je de namen er met een krijtje op kunt schrijven. Wil je de glazen ook gebruiken om de gasten duidelijk te maken waar ze zitten tijdens het diner? Schrijf dan niet alleen hun naam, maar ook het tafelnummer op het naamkaartje.

Gastenbedankje

Natuurlijk kun je de glazen ondertussen wel om laten spoelen, dat is immers wel zo hygiënisch. Doordat gasten hun eigen persoonlijke glazen hebben, zullen ze niet bij ieder drankje een nieuw glas hoeven te nemen en dat scheelt al veel. Bovendien weten ze altijd precies welk drankje van hen is! Wanneer ze het glas tussendoor af (laten) wassen, kunnen ze daarna gewoon weer met hetzelfde glas verder! Bovendien heb je meteen een leuk gastenbedankje voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *