Centerpieces worden vaak gebruikt om de tafel te decoreren tijdens het huwelijksdiner. In Amerika worden honderden dollars betaald voor de meest spectaculaire resultaten. Je kunt ze echter ook heel goedkoop zelf maken!

Het is leuk om wat extra aandacht te besteden aan de decoratie van de tafels tijdens het huwelijksdiner. Je kunt voor mooi tafellinnen zorgen en bijzonder series uitkiezen. Ook is het altijd leuk om naambordjes neer te zetten voor de gasten. Op deze manier is je tafelindeling ook meteen duidelijk. Je maakt het geheel af met een aantal mooie centerpieces.

Wat heb je nodig?

Ben je van plan zelf centerpieces te maken? Dat hoeft helemaal niet lastig te zijn! Voor de centerpieces op onderstaande foto heb je alleen maar glazen vazen in verschillende hoogtes nodig, bloemen, stenen en een klein laagje water. Neem eens een kijkje in de kringloopwinkel voor de vazen of ga langs bij een goedkope winkel zoals de Action of IKEA. Bloemen kun je vers van de markt halen, bij voorkeur de dag voor jullie bruiloft.

Bruiloft centerpieces

Fotograaf: IJ Photo via Wedding Colors

Hoe maak je de centerpieces?

Als je alle materialen hebt verzameld, hoef je nog maar een paar dingen te doen. Je kunt de vazen met stenen al een aantal dagen tevoren klaarzetten. Vlak voor het diner kan een laagje water worden toegevoegd en kunnen er bloemen in worden gezet. Je kunt de bloemen het beste afsnijden in verschillende lengtes, zodat ze mooi boven elkaar in de vaas komen te staan.

Zodra de centerpieces af zijn, kunnen je ze over de tafels verdelen. Wanneer jullie lange tafels hebben, kun je de vazen over de lengte verdelen. Bij ronde tafels is het mooi om een aantal vazen bij elkaar te clusteren in het midden van de tafel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *